Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Ce Boala „Celiaca”?Spuneti-i mai bine ROUNDUP !

 

Sursa : http://wwwhttp://www.maurizioblondet.it/?s=Ma+quale+celiachia+

Sunt aproape 12 mii de ani de cand populatiile mediteraneene se hranesc cu cereale, fara probleme. Si dintr-o data, apare „intoleranta la gluten „, cu relativa explozie a afacerilor legate de aceasta „boala” : paste fara gluten, la un pret de 5 ori mai mare decat cele normale, produse bio unde eticheta declara „fara gluten”, articole ce sunt adesea in sarcina serviciului sanitar national ( n.td : in Italia ,  Ministerul Sanatatii acorda o suma, (nu prea mare) persoanelor cu aceasta afectiune).  Glutenul este o otrava ? Ar trebui sa suspectam graul modificat genetic ?   De data aceasta , nu.  Chiar daca de fapt, vinovatul este Roundup, erbicidul  produs de Monsanto, special conceput pentru a fi folosit din abundenta pentru semintele sale OGM                 ( modificate tocmai pentru a rezista la acest erbicid care distruge in schimb orice alte plante.)

Asa cum a descoperit doctorita Stephanie Seneff de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), de vre-o 15 ani fermierii americani au luat obiceiul ca vastele lor culturi sa le stropeasca cu Roundup, imediat inainte de seceris.  Si fac acest lucru deoarece vor sa profite de calitatea sa de deshidratant, datorita agentului activ ce-l contine : glifosatul . De ce ? Deoarece, asa cum explica Seneff, prin aceasta metoda, fermierii se asigura ca toate boabele de grau vor cadea de pe spice, chiar si de pe cele care nu sunt inca maturate complet ( fiind inca umide).  Cresterea productiei nete nu este foarte mare dar este importanta pentru fermierii extrem de indatorati la banci.   In plus deshidratarea faciliteaza secerisul cu uriasele masinarii industriale ( ce adesea sunt inchiriate si deci se economiseste cu cat se folosesc mai putine zile) permitand astfel anticiparea recoltarii.                      „Un camp de grau se matureaza de obicei in mod inegal; stropindu-l cu Roundup se otine ca toate spicele sa se ususce in mod egal, si din  zonele inca verzi si din cele galbene, procedandu-se astfel la recoltarea intregului lan in acelasi timp” – a exlicat un cultivator, Keith Lewis.

Deci, este vina manifestarii extreme a industrializarii totale a agriculturii amaericane, pe fondul violentei generale asupra naturii, ( au abolit rotatia culturilor, semanand mereu aceleasi plante pe acelasi camp, compensand saracirea solului cu tone de fertilizanti chimici), stigmatul americanismului ce va ramane si dupa extinctia acestei cvilizatii.

Insusi Ministerul Agriculturii americane a facut public faptul ca din 2012,  99% din graul dur , 97% din cel de primavara si 61% din cel invernal au fost supuse tratamentului cu glifosat : ceea ce inseamna o crestere a folosirii acestei substante cu 88% pentru graul dur si cu 91% pentru cel de primavara, fata de anul 1998.

 

blé-est-toxique-1

Un mic detaliu, industria berii nu accepta orzul pentru malt daca a fost stropit cu Roundup ; la fel si pentru mazare si linte, daca au fost stropite nu au desfacere pe piata.  In schimb graul se poate vinde si da spre consum atat oamenilor cat si animalelor din crescatorii.

Ca exista o relatie directa intre consumul de grau astfel tratat si misterioasa „intoleranta la gluten” nu este dubiu.  A fost dovedit de studiul doctoritei Seneff si al colegului ei Anthony Smasel, publicat in 2013 in revista “Interdisciplinary Toxicology”.  Cine este interesat poate gasi detalii (foarte alarmante) privind interferenta patologica a glisofosfatului in procesul de malabsorbtie a mineralelor, in distrugerea bio-bacteriilor intestinale si in sinteza serotoninei, fara sa mai mentionam riscul de cancer.

http://responsibletechnology.org/media/Glyphosate_II_Samsel-Seneff%281%29.pdf

Pentru noi, profanii, este de ajuns si acest grafic, foarte elocvent :

celiachia

 

 

 

 

 

 

Este deja bine stiut ca in Sicilia, cand se apropie timpul recoltarii graului, apar in porturile noastre marile nave cu grane ale  „surorilor”, multinationalele oligopopuliste ale graului, cu incarcaturile lor la preturi derizorii. Este vorba de graul american, canadez si australian- probabil conservat de cateva anotimpuri pe acele nave, unde controale ocazionale au relevat existenta mucegaiului.  Misterul e : cum de aceste nave nu sunt niciodata supuse unor controale sistematice din partea  CCS ( „Comando Carabinieri per la Sanita” ) si de catre Garda de Finante,  pentru a se proceda la confiscarea si distrugerea granarelor infestate si/sau toxice . Aceasta ar face bine sanatatii celiacilor (si nu numai !) si ar pedepsi si transparentul dumping ce dauneaza producatorii nostri.

Jurnalistul francez ( de oigine portugheza) Paul Moreira a realizat un reportaj exploziv despre culturile OGM ( cu implicita extindere a folosirii erbicidului Roundap) pe campurile din Argentina, unde se stie de-acum ca culturile de soia si porumb sunt in totalitate de origine OGM.

Moreira povesteste :” mi-a atras atentia o stire de la Asociated Press care semnala un numar crescut de copii, din zonele agricole argentiniene, ce se nasteau cu malformatii.  Ducandu-ma acolo, cu telecamera pe umar, am gasit lucruri nemaiauzite.  Si se continua sa se spuna ca culturile extensive de OGM nu prezinta riscuri pentru oameni?   Dar nu se spune ca Roundup si alte erbicide asemanatoare sunt din ce in ce mai ineficiente si ca agricultorii, ca uramare, dubleaza sau chiar tripleaza cantitatile folosite pentru a reusi sa obtina  aceleasi productii de porumb si soia. Si aceste substante raman timp indelungat si in apele freatice. ”

” intr-un sat cu 25 de case, in mijlocul pampasului australian, am vazut 5 cazuri de copii cu malformatii si bolnavi. Nu am avut curajul sa ii arat pe toti, am filmat doar o fetita care era relativ mai frumisica si care isi imbratisa mama. Aceste familii isi ascund copii, se rusineaza ca si cum ar fi fost vina lor.  Autoritatile au incercat sa explice ca ar fi vorba de fructul casatoriilor consangvine, dar mai apoi au admis – in fata telecamerei mele- adevarata cauza. ”

Documentarul realizat de Moreira, „Bientôt dans votre assiette (de gré ou de force) se poate viziona pe you tube

(https://www.youtube.com/watch?v=brRAX-tyjhU)

Si doctorita Seneff a semnalat cresterea anormal de mare a numarului de nou-nascuti malformati in statul Washington, 20 de cazuri in ultimii 3 ani.  ” Au cautat cauzele, s-au gandit la toate variantele, numai la glifosat nu.  Si nu s-au gandit la el pentru ca il considera inofensiv. Dar il folosesc cu tonele, si ajunge si in rauri. Sunt studii publicate in care se arata ca acesta provoaca anencefalia la broaste ( se nasc fara creier) : este o clara legatura si eu chiar am explicat motivul.  Glifosatul blocheaza degradarea naturala a acidului retinoic, care se acumuleaza in fet si e recunoscut faptul ca acesta este cauza anencefalitei…. in plus intrerupe enzimele citocromo p450 ce se acumuleaza in ficat si care au rol de a descompune acidul retinoic.”

Speranta, concluzioneaza doctorita Seneff, vine din Rusia si China.  Rusia a luat o pozitie ferma impotriva OGM . Putin a spus : mancati voi produsele voastre OGM, noi nu le vrem. Si vin acum de la o conferinta ce s-a tinut la Pekin, organizata de profesorul Gu, care a adunat toti oamenii de stiinta ce au realizat studii despre OGM-uri si Roundup si care au tras un semnal de alarma; Don Huber, Mae-Wan Ho, Jeffrey Smith, Judy Carman din Australia …..chinezii de asemenea au constatat ca in raport direct cu importarile de soia OGM (si Roundup) a crescut infertilitatea, Parkinsonul. Chinezii pot face diferenta daca refuza sa mai importe astfel de produse. ”

                                             Traducere de,

                                                  Mihaela Fidiuc