Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Adevarata catastrofa a Brexit-ului : bogatii lumii au pierdut 127 miliarde de dolari

Sursa : Zerohedge 25 giugno 2016

Cu tot alarmismul si amenintarile privind iminenta apocalipsa financiara care ar fi avut loc in cazul victoriei Brexit-ului, plus teribilele previziuni facute de personalitati ca : G. Soros, Banca Angliei, David Cameron ( care a invocat chiar  un razboi) , Jacob Rothschild,  ceva „neasteptat ” s-a intamplat ieri,  Bursa din Marea Britanie a avut cea mai buna  prestatie pe piata europeana, de la victoria Brexit-ului.

20160624_EU1_0

Acest rezultat era tocmai cel asteptat de trei zile inainte, din motive pe care le-am mentionat in articolul “Soros greseste“ , unde spuneam : ” intr-o lume in care bancile centrale se grabesc sa devalorizeze valutele cu toate mijloacele necesare, doar pentru a avea un avantaj competitiv modest in razboaiele comerciale mondiale, caderea lirei sterline este exact lucrul pe care Banca Angliei ar trebui sa-l vrea, daca acesta inseamna impulsionarea economiei Marii Britanii „.  Vinerea trecuta piata financiara a apreciat acest lucru, reveland ca marele pagubas al Brexit-ului nu va fi Regatul Unit ci Europa.  Si nu numai, asa cum am aratat ieri in articolul  „ Cine sunt cei mai mari pagubasi ai Brexit-ului  „, exista pagubasi inca si mai mari decat UE : bogatii cei mai mari din Marea Britanie si Europa.

 

20160624_britbillions_0

Cele mai bogate 15 persoane din Marea Britanie au pierdut 5,5 miliarde de dolari din bogatia colectiva, dupa ce tara a abandonat UE. Omul cel mai bogat al UK , Gerald Grosvenor, a suferit o pierdere de 1 miliard de dolari ( conform indicelui Bloomberg al miliardarilor), urmat de proprietarul lui ” Topshop Philip Green” ,  de baronul latifundiar Charles Cadogan si de Bruno Schroder, actinar majoritar la Money Manager Schroders Plc.   Si nu numai in Marea Britanie, asa dupa cum Bloomberg adauga, 400 din cele mai bogate persoane din lume vor avea pierderi de circa 127,4 miliarde de dolari. In fapt miliardarii lumii au pierdut 3,2 % din patrimoniul lor net total , reprezentand 3,9 trilioane de dolari, in opinia indicelui Bloomberg (1)  al miliardarilor.   Pierderea cea mai mare a suferit-o cea mai bogata persoana din Europa, Amancio Ortega, care a pierdut mai mult de 6 miliarde de dolari, in timp ce alte 9 persoane miliardare au pierdut mai mult de 1 miliard de dolari, cum ar fi : Bill Gates, Jeff Bezos  Gerald Cavendish Grosvenorsi, care este persoana cea mai bogata din Marea Britanie.  Ironia sortii este ca s-a descoperit ca atunci cand George Soros ameninta ca  „Fiti atenti ca Brexit va va saraci pe toti ” in realitate el se gandea la „pielea” proprie, la faptul ca el va avea mult de piedut.                                                   Ei bine  George, lumea a fost atentionata ( n.td : a inteles motivul)  si de aceea a votat asa cum a votat.

1) Bloomberg este o societate internationala financiara care furnizeaza informatii diverselor societati si profesionistilor si opereaza in sectorul software-ului financiar.  Fondata de Michael Bloomberg in 1981, actualul primar al New York, se adreseaza specialistilor financiari care doresc sa fie la curent cu informatiile, in timp real.

                                                        Traducere de

                                                              Mihaela Fidiuc