Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Vaccinurile hexavalente si Sindromul mortii subite infantile

by Gabriele Milani

Sursa : https://autismovaccini.org/2014/03/08/vaccino-esavalente-e-sindrome-della-morte-improvvisa-infantile/

In 2000 doua vaccinuri hexavalente ( combinatie de vaccinuri impotriva : tusei convulsive, tetanosului, hepatitei B, poliomelitei, difetriei si gripei)  ) au fost aprobate in UE : Hexavac ( produs de Aventis Pasteur MSD )  si Infanrix Hexa ( produs de Glaxo SmithKline Bilogicals) . Din momentul autorizarii lor, cele doua vaccinuri au fost utilizate pe scara larga in tarile UE cu un calendar de imunizare administrat in 3 doze : in a 3°. 5°. si 11°-12° luna de viata.  Doar in Germania au fost recomandate patru administrari .  (….)

Oricum, in 2003, un studiu german dadu nastere la o mare suspiciune privind posibila asociere intre administrarea vaccinurilor hexavalente si SIDS – Sudden Infant Death Syndrome ( Sindromul mortii subite la bebelusi ) . Suspiciunea se baza pe observarea a trei cazuri de deces ce au avut loc intre noiembrie 2000 si iunie 2003 la copii in al doilea an de viata ( mai precis trebuie numit Sindromul mortii subite inexplicabile, caci SIDS se refera la decesul in primul an de viata) in perioada de 48 de ore de la administrarea vaccinului (celei de a patra doze de hexavalent).

In 2006, din nou in Germania apare un nou studiu foarte controversat si criticat, in care se semnaleaza alte cazuri de SIDS ce au avut loc la 1-2 zile de la administrarea vaccinului.

Plecand de la aceste fapte, in Italia apare Legea nr. 31 din 2.02.2006  ce prevede ” Disciplina de verificare diagnostica a victimelor SIDS si a decesului subit al fatului” care dispune efectuarea de analize in centre autorizate, a sugarilor de pana intr-un an decedati subit, fara cauze aparente, in scopul strangerii de informatii pentru completarea anchetei diagnostice si pentru scopuri stiintifice. Respectiva normativa stabileste ca raspunsul diagnostic sa fie elaborat dupa un anumit protocol predispus de catedra Institutului de Anatomie Patologica de la Universitatea din Milano, si pentru a fi aplicat trebuie sa fie aprobat de Ministerul Sanatatii.  De ce ? Poate ca vre-un conflict de interese impiedica o astfel de aprobare ? (…..) Din pacate , din mai multe surse aflam ca la distanta de 8 ani de la emiterea Legii din 2006, aceasta nu este aproape de loc aplicata , cu putine exceptii semnificative.  Poate conflictul de interese  impiedica aprobarea unei proceduri care ar pune in evidenta situatii jenante.

Din numarul mare de victime de SIDS (147 de cazuri in deceniul 2000 – 2010) trimise la centrul de cercetari, au fost selectionate 110 cazuri, cu varste cuprinse intre 1 si 10 luni, ce au fost descrise intr-un studiu neuropatologic din sept. 2013, al carui rezumat a fost republicat in aceasta luna, intrucat nici o revista stiintifica acreditata nu este interesata sa publice un astfel de material, socant, care i-ar pune in pericol propriul „status quo” in ochii industriei farmaceutice.

Aceste cazuri au fost selectionate in baza :

  • caracterului complet al datelor,
  • detaliate examene histologice conduse in special asupra Sistemului Nervos Autonom,
  • o culegere detaliata a informatiilor clinice  (in mod particular, in conformitate cu scopul studiului, s-au mentionat informatiile privind istoricul vaccinarilor)

Nu intru acum in amanuntele specifice procedurii operative aplicate pentru a studia materialul privind trunchiul cerebral si cel al creierului mic, adica principalele structuri implicate in controlul functiilor vitale: sistemul cardiorespirator, activitatea complexa a sistemului nervos, sistemul digestiv, controlul miscarilor si pozitiei corpului, etc.  Din analizarea aprofundata a celor 110 cazuri, au fost extrase 13 victime a SIDS (11,8%) : 6 fete si 7 baieti cu varste intre 2-10 luni, ce au decedat dupa inocularea vaccinului hexavalent, fara simptome particulare clinice.  Doar in 2 cazuri s-au semnalat usoare episoade de febra si diaree dupa prima doza de vaccin.   Majoritatea acestor copii au decedat la 2-3 luni ( 8 din 13) la putin timp dupa administrarea primei doze a vaccinului ( mai precis, in 6 cazuri s-a intamplat in primele 3 zile, in un caz in a 5-a zi, iar in alt caz in a 6-a zi) . In 4 cazuri, cu varste intre 4-5 luni, decesul s-a produs in 3 zile de la a doua doza administrata si intr-un caz ( cu varsta de 10 luni) la o saptamana de la administrarea celei de a treia doza de vaccin.   In ce priveste circumstantele si potentialii factori de risc ( ca tabagismul matern, sau prematuritatea) acestia nu au fost gasiti.  Toti cei 13 copii au fost nascuti la termen, cu o greutate mai mare de 2,5 Kg, si toate mamele erau nefumatoare.  Examinarea aprofundata a Sistemului Nervos Autonom, in special al trunchiului cerebral si al creierului mic, a dus la descoperirea de edem cerebral si congestii la toate victimele. In nici un caz nu s-au gasit alteratii congenitale a principalelor structuri ale SNA ce controleaza functiile vitale in schimb s-a revelat existenta hipoplaziei nucleului arcuat al bulbului rahidian in 6 cazuri ( defect observat foarte frecvent in ambele cazuri de moarte subita : la sugari si la fat ) Aceste rezultate au permis sa se formuleze diagnosticul de SIDS la 12 din cele 13 victime.    In al 13-lea caz, un baietel de 3 luni, unica descoperire neuropatologica a fost o encefalita hiperacuta de natura virala la nivelul nucleului solitar al trunchiului cerebral, indicat de prezenta de necroze, degenerarea tecii de mielina si ruperea fibrelor nervoase, fara un raspuns inflamator al celulelor si astrocitelor.  Acest deces nu poate fi in nici un caz considerat ca „inexplicabil” ci mai curand „borderline” ( nedefinit) .

In Europa, Agentia Europeana pentru Medicamente ( EMEA) a comisionat o serie de investigatii Comitetului pentru Medicamente pentru uz uman (CHMP), constituit dintr-un grup de medici legali, cardiologi si neuro-patologi, pentru a cerceta unele cazuri de SIDS intamplate in Germania si Austria, la 24 de ore de la administrarea vaccinurilor hexavalente, si pentru analizarea legaturii plauzibile intre aceste decese si vaccinuri.  Expertii ajunsera la concluzia ca un raport direct intre vaccinuri si decese nu poate fi dovedit dar nici exclus.  De aceea, EMEA a declarat ca nu este necesar nici un act normativ privind acest tip de imunizare.  Cu toate acestea, CHMP, intr-o reuniune succesiva din 2005, a decis sa puna in practica o masura exceptionala : suspendarea autorizarii comercializarii vaccinului Hexavac, desi de la Institutul Paul Ehrlich, centru de referinta pentru medicina legala in Germania, s-au primit numeroase semnale in legatura cu riscul potential generat si de vaccinul Infanrix Hexa.  Si  din Franta, de la omologa Agentie ANSM se confirma existenta unor anchete in desfasurare privind siguranta vaccinurilor hexavalente existente.  O alta evaluare era confirmata si de un profesor al Institutului de Medicina Legala din Bavaria : Randolf Penning ( in 25 de ani de cariera a efectuat autopsii in mai mult de 10.000 de cazuri) care a constatat ca in mod neasteptat s-au multiplicat cazurile de edeme cerebrale la nau nascuti, fapt nemaivazut inainte.

” In 2002 am facut din intamplare, pe parcursul unei luni, autopsii pe diverse corpuri de copii ce fusesera vaccinati cu putin timp inainte de a muri. Am descoperit ca, creierul mic era foarte dur.  Din punctul nostru de vedere, acest semn este o posibila moarte prin asfixiere. Nici noi, nici politia nu am avut de ce sa suspectam ca ar fi putut fi cazuri de crime.  Oricum decesele erau suspecte. Din cei 120 de de copii examinati, sase din ei au murit in acceasi zi in care au fost vaccinati, sau in ziua urmatoare. Acest numar elevat de decese ne-a alertat. Exista cam 300 de medici patologi in Germania, ne cunoastem cu totii . Am vorbit cu cativa dintre colegii mei care au avut cazuri asemanatoare. In opinia lor, totul indica o legatura intre vaccinurile hexavalente si decesele ce le-au urmat pana in 48 de ore. ”

Pe timpul anchetei, vaccinul Hexavac a fost retras de pe piata cu o scuza banala, in timp ce Infanrix Hexa a continuat sa fie comercializat in ciuda faptului ca si acesta era pus in dubiu, pentru aceleasi motive, de catre patologii germani.  In prezent, cu ajutorul lui German Health Survey for Children and Adolescents, folosirea vaccinului Hexavac este suspendata in toata UE. 

In plus in martie 2011, Ministerul Sanatatii din Japonia a ordonat medicilor interzicerea folosirii imunizarii nou nascutilor cu vaccinurile hexavalente, ca urmare a deceselor repetate ( 5 cazuri intr-o scurta perioada de timp) (…)

Tineti cont ca definitia de SIDS ce este mentionata in literatura de specialitate este foarte discutabika, din moment ce in aceste cazuri, un examen post -mortem nu este efectuat in mod normal sau in cazurile cand se efectueaza este facut in mod foarte superficial, fara o analizare aprofundata a Sistemului Nervos Autonom.  Un exemplu in acest caz il reprezinta studiul facut de       Acesti autori releva ca si descoperiri neuropatologice in urma autopsiei, doar edem cerebral si  prezenta de inflamatii la nivel de neuroni si celule,  fara sa examineze centri vitali al trunchiului cerebral. 

Pentru acest motiv, Institutul de Anatomie Patologica de pe langa Universitatea din Milano, sustine cu tarie ca doar un examen histologic aprofundat ( in speta examinarea trunchiului cerebral ) permite formularea unui diagnostic corect de SIDS.  In 2012, acelasi Institut a formulat definitia de SIDS ca :

” moartea subita a copilului cu varsta de pana intr-un an, care este de neexplicat dupa o analiza aprofundata a cazului, ce presupune executarea unei autopsii complete cu examen histologic a diverselor sectiuni din SNA, efectuata doar de un expert patolog de incredere. ”

Este curios faptul pe care l-am aflat, de la surse interne ale aceluiasi Institut, ca nu este rar cazul in care se intampla sa fie vizitati de imputerniciti ai Glaxo SmithKline Biologicals , pentru a culege date in cazurile cand exista decese suspecte cauzate de vaccinul lor hexavalent, Infanrix Hexa.  Monitorizarea aceasta s-a intensificat dupa 2012, cand s-au retras de pe piata unele loturi cu acest vaccin in 19 tari din cauza contaminarii bacterice de clasa I. (Bacillus Cereus) ( defect cu risc potential de deces )

Mai amintim ca asa cum preved dispozitiile Legii din febr.2006, spitalele sunt obligate sa completeze o fisa cu informatii in cazul deceselor SIDS, in care apare specificat daca „au fost efectuate vaccinuri in ultima luna” . Cu toate acestea, si in pofida faptului ca parintii implicati in aceasta tragedie declara efectuarea ciclului vaccinal, acest fapt nu este raportat.

Nu este sarcina mea sa judec daca aceste fapte se intampla ca urmare a lipsei de profesionalism, sau pentru ca „s-a uitat” sau prin frauda, fapt este ca a fost posibil sa aflu de aceste fapte, de grave omiteri de informatii. 

In esenta, chiar daca oficial, nu se recunoaste o relatie cauzala intre vaccinurile hexavalente si SIDS, este foarte probabil ca mecanismul mortii subite dupa vaccinare sa nu fie datorat unor anomalii cerebrale semnificative ci este de presupus ca un rol direct in producerea decesului il reprezinta substantele ce compun vaccinul, si care au un rol letal in copiii vulnerabili.

Exista factori genetici si de constitutie ce reprezinta susceptibilitati specifice care ar putea defini reactiile la un vaccin. In special, e usor de ipotizat ca diversii componenti si adjuvanti ai vaccinului hexavalent pot trece de Bariera Hematoencefalica, care in primele luni de viata este inca imatura si permeabila, ducand astfel la alteratii ale neuronilor si moleculelor de ADN si RNA precum si in proteinele din trunchiul cerebral care regleaza functiile vitale, determinand astfel pierderea controlului respirator la sugarii predispusi.  In mod particular, toxicitatea adjuvantului continand aluminiu, pe timpul expunerii la vaccin, a fost in mod experimental demonstrat capacitatea sa de a trece de Bariera Hepatoencefalica si ca poate induce alterari inflamatorii si neurodegenerative .

In concluzie, munca medicilor de la Institutul de Anatomie Patologica din Milano, constituie o baza stiintifica foarte solida pentru a se intensifica programul de urmarire dupa vaccinatiile hexavalente. Este necesar ca decesele care se verifica la scurt timp dupa vaccinari sa fie anchetate in mod adecvat si sa fie supuse analizei unui patolog expert ( si nu unor mercenari insarcinati de industria farmaceutica, pentru a ingropa informatiile) pentru a se obtine o evaluare obiectiva in aceasta problema mult disputata, privind cauzele deceselor SIDS .

 

Traducere de,

Mihaela Fidiuc