Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Rujeola si vaccinul

Sursa : http://www.vacciniinforma.it/?tag=bordetella-pertussis

Rujeola  (pojarul) este o boala infectioasa foarte contagioasa cauzata de un virus al RNA a genului Morbillivirus (din familia Paramixovidae) care se transmite prin caile respiratorii si dupa o incubatie de 10-14 zile, se manifesta cu fenomene de tuse productiva si eritem tipic. Primele simptome sunt cele asemanatoare unei raceli (tuse seaca, rinita, conjunctivita) cu febra care creste progresiv.  Succesiv apar primele puncte albe in cavitatea bucala. Dupa 3-4 zile apare eruptia cutanata tipica ce consta in mici puncte de culoare rosu intens, la inceput dupa urechi si pe fata apoi pe tot corpul.  Eruptia dureaza intre 4-7 zile si dispare incepand cu gatul ;  cateodata ramane pentru cateva zile o crusta. Nou nascutii sunt de obicei protejati de anticorpii primiti de la mama, cel putin pana la un an, daca mama a avut antecedent pojarul, contractat in mod natural ; in timp ce copiii a caror mame au fost vaccinate se pot imbolnavi mult mai usor.

Boala contractata in mod natural furnizeaza o imunitate pe viata.  Pojarul nu este deloc de considerat ca o boala grava si cura consista in a lasa ca boala sa-si urmeze cursul. Complicatiile bolii naturale sunt relativ rare si, atunci cand sunt se datoreaza unor suprainfectii bacterice de : otite, laringite, diaree, pneumonie sau encefalita.  Complicatiile neurologice grave, se intalnesc aproape intotdeauna la copiii malnutriti sau la persoanele debilitate de o boala deja in curs (acuta sau cronica) .  Este de mentionat ca pojarul este in realitate o boala virala care poate fi combatuta in mod eficient de un organism in conditii generale bune.  Incidenta unei encefalite este de 1 la 2000 de cazuri iar incidenta panencefalitei este de 1-5 cazuri la un milion.  Decesul in cazul encefalitei post- pojar este de 5%.

 

Vaccinul                                                                        vaccino

Este produs cu virusi vii atenuati ce furnizeaza o protectie limitata in timp (probabil 8-10 ani, cei mai optimisti spun chiar 15 ani) . Boala naturala in schimb, confera o imunitate permanenta.  Vaccinarea poate cauza encefalita/ encefalopatie sau moarte si se spunea ca aceasta din urma se intampla cu o frecventa de 500-1000 de ori mai mica decat la subiectii infectati natural.   Recent insa, literatura stiintifica furnizeaza date mult mai detaliate. De exemplu, intr-un studiu publicat de The Lancet in 1993 se indica faptul ca incidenta meningitei aseptice este de 1 caz la 11.000 de subiecti vaccinati iar un studiu japonez din 1996 ( care este cel mai precis din literatura medicala, deoarece se bazeaza pe date obtinute in urma observatiilor framacologice si a implicat un mare numar de medici pediatri) a estimat ca exista 0,7 cazuri la 1000 de vaccinari.  Deci, rezulta ca encefalita/meningita cauzata de vaccin are o incidenta mult mai mare decat cea cauzata de boala contractata in mod natural.  In afara de acestea, un alt pericol inca si mai frecvent al vaccinului ar fi acela de a cauza bolile autoimune, cu aparitia la termen scurt sau lung, dar studiile facute s-au oprit la cateva saptamani dupa vaccinare, si de aceea nu ne vor dezvalui niciodata daunele aparute tardiv ( la adulti) . In afara de efectele nedorite in forme usoare, acest vaccin mai poate poate cauza si :  convulsii ( 0,01 – 1% ) care nu sunt de negljat, incapacitate de coordonare, de invatare, intarzaieri in dezvoltare, atacuri de apoplexie, autism, si alte patologii rare, chiar cazuri de deces.  In plus se mai cerceteaza asupra posibilei legaturi intre vaccin si scleroza multipla, sindromul lui Rye, sindromul lui Guillain-Barrè, diabetul de tip I, etc.

Dat fiind ca vaccinul este produs in culturi de celule de embrion de pasari ( gaini), vaccinarea este contraindicata persoanelor alergice la ou. Este contraindicata si pentru cei alergici la neomicina, pentru ca acest antibiotic este adaugat vaccinului ca si conservant.  Continand un virus atenuat, vaccinarea este contraindicata si copiilor cu afectiuni autoimnue. Acest vaccin care este in general recomandat in asociatie cu vaccinul antioreion si antirubeola ( trivalentul ROR ) si este administrat subcutanat in 2 doze : la 13-15 sapt. si apoi la 5-15 ani , deoarece se considera ca are o durata de acoperire de 10-12 ani.  In USA, unde o mare campanie publicitara a favorizat vaccinarea de masa din 1963, sunt semnalate in continuare epidemii de rujeola la persoanele ce au fost vaccinate; in 1984 in  58% din copii prescolari vaccinati s-au inregistrat cazuri de rujeola (aceasta dovedeste cat este de scazuta protectia fata de boala in timp ) . In tarile, ca a noastra, in care vaccinarea antipojar este mult practicata, se inregistraza de multi ani o scadere a cazurilor de pojar la copiii de 3-6 ani insa in acelasi timp se inregistreaza o crestere neta a cazurilor de boala la dolescenti si adulti.  Si din pacate in aceste cazuri,  riscurile de complicatii (inclusiv poliomelita si encefalopatia) sunt mult mai frecvente decat cele ce se manifesta la copii.

 

                                                                Traducere de ,

                                                                    Mihaela Fidiuc

 

Nota td. : Mentionez ca pe site-ul  http://www.vacciniinforma.it/ sunt publicate numai articole scrise de medici specialisti ce au la baza studii stiintifice si alte surse bibligrafice de specialitate.   Aceast articol face parte dintr-o pagina foarte extinsa (cum se poate vedea pe link-ul de la inceput ) si pe care eu am tradus-o pe „sub articole” ca sa spun asa, fara sa mai amintesc toata bibligrafia (pe care am mentionat-o doar la primul „sub-articol” :  Vaccinuri –  istoria, tabele si grafice nemediatizate.