Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Rubeola si vaccinul

Sursa : http://www.vacciniinforma.it/?tag=bordetella-pertussis

Rubeola este o boala foarte comuna si usoara care apare in copilarie, chiar daca in prezent frecventa bolii s-a mutat spre 10-14 ani. Complicatiile sunt foarte rare si se refera la : purpura trombocitopenica, artrite, encefalite. Cel mai mare pericol insa la aceasta boala il reprezinta rubeola congenitala ce poate afecta fatul cand mama este contagiata in primele 3-4 luni de sarcina. Sensul acestui vaccin deci, nu e acela de a evita rubeola la copil ci de evitare rubeola congenitala la fat.  Mentionam ca, totusi, vaccinul nu confera o imunitate totala si deci nu elimina complet riscul congenital la copil.  In schimb  boala naturala ofera o protectie permanenta, pe viata, in timp ce vaccinarea pediatrica, dupa unii autori, prezinta o recidiva a bolii la adulti, in 50% din cazuri.

 

Vaccinul    vaccino

Este produs cu un virus viu atenuat ( RA-27/3) obtinut din culturi de celule umane la care se adauga neomicina.  Tocmai pentru ca este produs cu virusi vii, vaccinul este contraindicat copiilor cu afectiuni autoimune. In ce priveste relatia intre vaccinul antirubeolic si sarcina, asa cum prezinta constatarile epidemiologice publicate de CDC ( Centers for Disease Control and Prevention ) din Atlanta in 1979, precum si cele publicate in Anglia si Germania , se concluzioneaza ca :

– in timpul sarcinii ramane valabila contraindicatia vaccinarii antirubeola, datorita riscului de sindrom rubeolic congenital; totusi vaccinarea administrata accidental in timpul sarcinii nu reprezinta un motiv (o indicatie) pentru un avort voluntar.

Baietii nu ar trebui sa fie vaccinati deoarece nu au nici un risc real de imbolnavire, dar cu toate acestea vaccinarea este recomandata cu scopul de a se evita raspandirea bolii si deci de a se reduce riscul de infectie a femeilor insarcinate ne imune.  Insa, in acest mod insa se ajunge la riscul de a suferi de pe urma efectelor (daune) colaterale fara a avea nici un alt avantaj real iar fetele ce sunt vaccinate, pe langa daunele vaccinului mai au in plus si riscul pierderii imunitatii in perioada adulta, tocmai cand ar avea nevoie in caz de o eventuala sarcina. E adevarat ca se poate repeta vaccinarea si la adulti, insa in acest caz creste riscul reactiilor adverse . Asa ca in final unii autori se intreaba daca nu era mai bine cu situatia pre-vaccinala, cand datorita faptului ca infectia era mult raspandita si copiii se imbolnaveau chiar si fara sa se stie, dezvoltand o simptomatologie semi-gripala,  ajungea sa se vaccineze doar fetele la varsta pre- matrimoniala, cu o doza specifica de anticorpi plasmatici, si doar acelea dintre ele care nu rezultau sa fi fost imunizate in mod (spontan) natural de boala.  Asa s-ar fi redus si numarul de vaccinari si deci si al cazurilor de leziuni provocate de vaccin, ar fi existat si o siguranta a protectiei pentru tinere la varsta fertila, si nici nu s-ar fi supus baietii la riscuri inutile.  Acest vaccin este administrat in combinatie cu cel anti rojeola si oreion (ROR), subcutanat,  in 2 doze la  varsta de : 13-15 luni si la 5–15 ani

 

Traducere de

            Mihaela Fidiuc

 

Nota td. : Mentionez ca pe site-ul  http://www.vacciniinforma.it/ sunt publicate numai articole scrise de medici specialisti ce au la baza studii stiintifice si alte surse bibligrafice de specialitate.   Aceast articol face parte dintr-o pagina foarte extinsa (cum se poate vedea pe link-ul de la inceput ) si pe care eu am tradus-o pe „sub articole” ca sa spun asa, fara sa mai amintesc toata bibligrafia (pe care am mentionat-o doar la primul „sub-articol” :  Vaccinuri –  istoria, tabele si grafice nemediatizate.