Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Poliomelita si vaccinul antipolio

Sursa : http://www.vacciniinforma.it/?tag=bordetella-pertussis

Poliomelita este o boala infectioasa cauzata de trei virusi diversi (poliovirus 1, 2, si 3 ) ce sunt in gradul de a ramane activi in mediu ambient chiar ani si ani de zile , dupa ce au fost expulsi de un individ infectat.  Virusii penetreaza organismul doar pe cale orala si se localizeaza la inceput in faringe apoi se multiplica in intestin, provocand, dupa o incubatie de circa 5-14 zile, un parcurs clinic cu putine simptome ( febra, durere in gat, voma sau diaree) sau chiar fara simpotome in 90- 95% din cazuri, si lasand o imunitate ce dureaza toata viata. Doar in 4-8 % din cazuri, virusul continua sa se multiplice in intestin si se intoarce apoi in circuitul sangvin cauzand un sindrom febril acut numit „boala minora” ; daca boala nu mai avanseaza si pacientul se vindeca in decurs de cateva zile, este vorba de „poliomelita avortiva” care de obicei nu este diagnosticabila clinic. Oricum, exista apoi un ulterior grup de cazuri, circa 0,1 – 1 %  la care, in timpul „bolii minore”, virusul poate invada sistemul nervos central si cauza asa zisa „boala majora” care este caracterizata de doua variante : poliomelita neparalitica si poliomelita paralitica.

Originea infectiei este intotdeauna omul : fie o persoana cu simptome de boala acuta, fie un „purtator sanatos” ce nu manifesta nici un simptom. Persoana elimina virusul odata cu materiile fecale, cu care se pot apoi contamina alimentele, apa, si solul, acestea fiind mijloacele de transmitere al agentului patogen care ajunge apoi in gura unui nou individ.                       In orice caz, poliomelita a devenit o boala foarte rara in multe tari si in Italia pare ca nu s-au mai verificat cazuri din 1983 iar persoanele care inving boala in primele faze in mod spontan, achizitioneaza o imunitate de foarte mare durata, probabil pentru toata viata.


 

    Vaccinul                                                            vaccino

Exista doau tipuri de vaccin antipoliomelitic ce iau numele de la medicii care l-au creat : – vaccinul Sabin cu virusi vii atenuati si vaccinul Salk cu virusi ucisi sau inactivati.

Vaccinul Sabin este administrat pe cale orala. Cateodata la prima administrare poate cauza o grava complicatie ca poliomelita paralitica post vaccinala. In plus virusul modificat poate sa se difuzeze si sa provoace poliomelita la persoanele ce vin in contact cu subiectul vaccinat.  Intradevar, virusii din vaccin raman in intestin si sunt eliminati cu materiile fecale ale copilului vaccinat pentru circa 4 sapatamani.

Vaccinul Salk in schimb, contine virusi ucisi si este administrat prin injectie intramusculara sau subcutanata. Acesta cauzeaza cu siguranta mai putine reactii adverse grave decat primul dar, ca si orice alta substanta straina care este introdusa in organism, poate determina, chiar daca cu o mica frecventa, reactii alergice si alte reactii adverse care altereaza delicatul echilibru a raspunsului imunitar Th1 /Th2 . In prezent vaccinul Salk este folosit in tara noastra in timp ce vaccinul Sabin (mai ieftin) este folosit in Lumea a Treia.(….)   Aceasta boala este in prezent disparuta in Italia ca si in restul Europei : pe 21 iunie 2002 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat oficial ca in Europa aceasta boala a fost eradicata.   Cu toate acestea vaccinul Salk este inca administrat in 4 doze, la nastere, dupa 6-8 saptamani dupa alte 6-12 luni si dupa alti 4-5 ani .

 

Traducere de,

Mihaela Fidiuc

Nota td. : Mentionez ca pe site-ul  http://www.vacciniinforma.it/ sunt publicate numai articole scrise de medici specialisti ce au la baza studii stiintifice si alte surse bibligrafice de specialitate.   Aceast articol face parte dintr-o pagina foarte extinsa (cum se poate vedea pe link-ul de la inceput ) si pe care eu am tradus-o pe „sub articole” ca sa spun asa, fara sa mai amintesc toata bibligrafia (pe care am mentionat-o doar la primul „sub-articol” :  Vaccinuri –  istoria, tabele si grafice nemediatizate.