Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Beti lapte, ca va face rau !

Sursa : http://www.mednat.org/alimentazione/bevete_latte.htm

Probabil ca tot ceea ce stiti despre lapte este ceea ce ati vazut si auzit spunandu-se la TV, in vre-o emisiune despre sanatate si/sau alimentatie sau din publicitatile in care va arata o frumoasa vaca pascand pe o frumoasa pasune verde.       O buna sursa de calciu, multe proteine, frumoase imagini cu fluidul alb ce umple un pahar si un copil surazator ce isi sterge „mustatile albe”.   Fantezia agentiilor publicitare angajate de industria lactatelor nu are limite in a crea frumoase si colorate povesti in jurul produselor lor. Chiar daca nu se mai arata un taran care isi mulge vaca, deja noi credem in scena cu fermierul care aduce in oras branzeturile sale cu o caruta tarsa de un magar.

Aceste povesti insa, ne impiedica sa vedem o realitate pe care ar trebui sa o cunostem, poate doar pentru legitima dorinta de a cunoaste adevarul.  Independent de faptul ca laptele de vaca este foarte bun pentru vitei si ca nu e un aliment potrivit pentru alimentatia umana si nici un animal adult din orice specie nu mai bea lapte, ceea ce cumperi din magazin nu mai are nimic in comun cu laptele de vaca muls de fermier.

Laptele de vaca este un fluid daunator (mai ales pasteurizat) ce provine de la animale bolnave, in special de tuberculoza ( cu exceptia celor crescute in mod natural, lasate sa pasca pe pasune) si de o ampla gama de alte boli periculoase ( mai ales pentru ca sunt hranite cu concentrate si li se administreaza medicamente si vaccinuri), deci lapte ce contine substante ce au un efect negativ cumulat asupra persoanelor ce-l consuma.   Amintim ca laptele este un aliment bogat in hormoni si nu poate fi altfel dat fiind ca e produsul secretiei glandei mamare.   Azi se stie ca laptele, impreuna cu consumul de alte produse lactate concura in mod cert la aparitia cancerului de prostata, de san, de fibroame vaginale, de col uterin etc. , intrucat este un „aliment hormonic”, bogat in progesteron, estrogeni, etc, si puternic acidificant.   Unii specialisti italieni nu au nici un dubiu in privinta toxicitatii laptelui si studiul facut de americanul Colin Campbell : „The China Study” confirma acest lucru, laptele este responsabil de multe patologii la om.  Deocamdata nu s-a stabilit nici o legatura intre consumul de lapte si formarea sexuala a individului pentru ca nimeni nu a studiat acest aspect, sau poate ca nu are nimeni interes sa o faca.  Dar, band in mod continuu lapte este ca si cum s-ar face o cura cu hormoni feminini.  Consumat zilnic si pe perioade lungi, poate influenta dezvoltarea sexula a unui individ !

Dr. Jean Seignalet, gastroenterolog si imunolog francez la facultatea de Medicina de la Universitatea Montpellier, afirma : ” Din totdeauna laptele animal a fost considerat de cei mai multi ca un aliment sanatos, fortificant si remineralizant datoritav calciului ce-l contine.  In realitate diverse studii de cercetare au determinat ca multi medici si cercetatori sa considere laptele nociv pentru om si responsabil de multe patolgii- intre care : tuberculoza, probleme digestive, intestinale, hormonale, demineralizare, decalcificare, formarea de chisturi si tumori. „

Cazeina din lapte genereaza bolile cronice inflamatoare.  Animale adulte hranite cu lapte industrializat (la cutie)  au facut artrita ( ce poate fi monitorizata histologic) chiar daca erau absenti anticorpii IgE sau IgG ale proteinei de lapte. ( Panush 1990) .  „Aceste observatii pot sa furnizeze un important model de laborator pentru studierea bolilor inflamatorii ale ligamentelor.”                                                                                                                                                                 Efectul artritogenic al consumului de lapte comercial este bine cunoscut cercetatorilor ( Goldulst 1981)   Conform studiilor, consumul zilnic a 235-350 ml de lapte pasteurizat constituie un mic dar repetat stimul antigenic la nivelul absorbtiei intestinale.

Intolerantele alimentare se datoreaza lipsei de enzime indispensabile pentru digestia unui anumit aliment. Una din intolerantele cele mai comune este cea pentru lactoza, zaharul din lapte.  Persoanele care nu pot bea lapte este pentru ca nu reusesc sa-l digere din cauza lipsei enzimei „lactaza” ( mai ales daca copilul a fost vaccinat si are alterata flora intestinala si sistemul enzimatic, agravand pericolul de alergii alimentare)  care scindeaza lactoza in zaharuri simple si usor de absorbit de intestin. Si simptomele sunt cele legate de o proasta digestie : diaree, crampi intestinali, producerea de gaz de fermentatie.                                                                                                                                                                   Din cauza unor boli sau cu trecerea anilor, sau din cauze genetice, cantitatea de lactaza (enzima) poate sa fie insuficienta sau sa lipseasca de tot.  In USA 22% din adulti sunt afectati de carenta de lactaza, in timp ce in N Europei doar 5% sunt afectati.  In Europa Centrala procentul este de 30% iar in Europa de Sud se ajunge la 70%, la fel ca la hispanici si evrei.  Nu sunt in schimb diferente semnificative la incidenta intre sexe. Activiatatea lactazei incepe sa se diminueasca, in marea majoritate a cazurilor in jurul varstei de 2 ani, cu o reducere progresiva gentetic programata, dar simptomele de intoleranta la lactoza rar se manifesta inainte de 6 ani.

Cu cat mai mult lapte se bea si se consuma branzeturi (lactate) , cu atat creste riscul fracturilor de oase.           Acesta este un alt fapt pe care multinationalele ni-l ascund , dar care este dovedit de fapte.  In realitate laptele de vaca este daunator pentru oase. La fel ca si ideea cu chemioterapia ( vanduta de casele farmaceutice) care ar face bine in tratamentul cancerului, si cate alte multe minciuni vor trebui sa fie eliminate de evidenta faptelor, pentru ca mintea noastra sa poata gandi liber, neconditionata de prejudecati si de intersele diverselor lobby-uri economice.  

 

LAPTE ECHIVALENT TUBERCULOZA –  O STIU TOTI DAR NU O SPUNE NIMENI !

Robert Cohen a scris cartea ” Milk, the Deadly Poison” dupa ce a facut un studiu in anii ’70, privind efectele hormonale asupra creierului si a comportamentului .  25 de ani mai tarziu se preocupa (fiind si tatal a trei copii) de faptul ca FDA-ul a aprobat unul din cele mai controversate medicamente din istorie, hormonul modificat genetic care se adauga in laptele obtinut industrial.  Cohen constata ca laptele este implicat in cauzarea cancerului la san, a osteoporozei, a bolilor cardiace, a bolilor cronice ale copilariei. Datorita inzestrarii sale de cercetator cat si devotamentului pentru siguranta familiei sale, si-a adus contributia sa pentru a expune adevarul despre lapte. Pe baza cercetarilor sale exhaustive si completate pe parcursul anilor, Cohen a prevazut aparitia bolii vacii nebune.  Pentru a face cunoscut adevarul, si pentru a desface mitul ca laptele este alimentul natural perfect, Cohen este fondatorul si directorul executiv al ” America’s Dairy Education Board ” – o organizatie formata de un grup de medici de prim nivel .

Ceea ce guvernul nu vrea ca tu sa stii despre lapte : Nu bea lapte ! Stim ca laptele contine grasimi si colesterol dar stiati ca contine si : cazeina (care este proteina din lapte si care se comporta ca un adeziv, producand mucus la nivel intestinal, alergii, etc ) hormoni de crestere, virusi,bacterii, substante chimice si biologice letale – toate acestea ducand la apritia multor boli : obezitate, alergii, diaree, probleme intestinale in general, anemii, arteroscleroza, cancer, etc.  La copii este si cauza otitelor repetate. De asemenea a fost asociat si cu diabetul insulino- dependent , cu artrita reumatoida, cu sterilitatea, leucemia. Zaharul din lapte si cel rafinat sunt doi dintre cei mai periculosi inamici ai sanatatii.

Laptele otrava letala :

http://www.youtube.com/watch?v=tYpafipJyDE&feature=related

Antioxidanti : Laptele ii anihileaza !

Se pare ca laptele, daca este asociat cu alimente antioxidante, le inhiba complet proprietatile protective si prventive.  Este ceea ce rezulta in urma unei experiment condus de cercetatorii de la INRAN ( Insitutul National de Cercetare a Alimentelor si Nutritiei) .  Este inutil sa consumati ceai verde sau negru cu lapte sau iaurt cu fructe de padure.  Proteina din lapte (cazeina) anuleaza puterea antioxidanta a respectivelor alimente.                                                                             ” Cand vorbim oamenilor de putere antioxidanta- explica Mauro Serafini, cercetator ce a condus experimentul- trebuie sa fim clari : din pacate in ziua de azi mesajele nu sunt totdeauna complete.  Puterea antioxidanta a unui produs alimentar, dupa cum demonstreaza studiile cele mai recente, are o valoare absolut relativa”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>   

Iata ceea ce nimeni nu va spune niciodata : LUNGA ISTORIE A SOFISTICARII LAPTELUI

Care aliment, in imaginatia colectiva este mai bun decat laptele, ca sursa de sanatate?                                                  Laptele matern este primul aliment din viata noastra pe care ni-l ofera sanul mamei,  sinonim de sanatate.   Pe aceasta convingere se bazeaza un comert colosal fondat pe inselatoria (impostura) laptelui de vaca.

Producerea de cat mai mult lapte cu orice pret : acesta este obiectivul ce se impune fermierului pentru a castiga cat mai mult posibil. Astfel prin anii ’50  au fost sintetizati estrogenii sintetici , pentru a face ca vacile sa produca cat mai mult lapte : acesti estrogeni sintetici neputand fi metabolizati, se acumula in organism ducand la aparitia cancerului de san la femei si la hipertrofia mamara la barbati.  Prin anii ’80 estrogenii sintetici au fost inlocuiti cu estrogeni naturali produsi de bacterii recombinate, avand efecte mai putin evidente dar la fel de devastante : la femei continua sa duca la aparitia cancerului la san, iar la barbati, dat fiind ca pot fi metabolizati, se transforma in testosteron ce induce cancerul la testicole, prostata, plus aparitia de calvitii precoce.                                                                                                              Tot cu scopul de a creste productia de lapte s-au gandit mai apoi sa se foloseasca hormonul cresterii  pe care sa-l administreze vacilor.  La inceput acest hormon era extras din creierul animalelor moarte, ceea ce a determinat aparitia bolii vacii nebune ( prin anii ’90) . Apoi au inceput sa utilizeze somatotropina bovina, produsa de bacterii recombinate, care induce in animal o crestere a hormonului sau de crestere.  Insa, prezenta acestui hormon in lapte (si in toate produsele lactate) nu a ramas fara consecinte asupra sanatatii celor ce le consuma : stimuland cresterea tesuturilor in general, stimuleaza si cresterea tesuturilor canceroase. Pe scurt, hormonul cresterii este un stimulator al cancerului de orice tip.  In plus, administrarea acestui hormon la vaci, face ca laptele sa contina o cantitate mai mare de factor IGF1 care factor se stie ca stimuleaza aparitia cancerului : de colon, de prostata, de plamani, diabetul, etc.

Lapte = CANCER si alte boli inca …. Dar sunt prea mari interesele in joc : multi bani castigati pe sanatatea noastra !

CANCER OVARIAN si INFERTILITATE FEMININA

Datorita lactozei din lapte, care este scindata si transformata in glucoza si galactoza, aceasta din urma fiind toxica pentru organismul uman trebuie sa fie procesata cu ajutorul enzimelor, care din pacate la persoanele adulte sunt carente.  Galactaza este toxica pentru ovocite si de aceea provoaca diminuarea fertilitatii la femei si in plus determina si o crestere a frecventei cancerului ovarian.

CANCERUL la SAN si CANCERUL la PROSTATA

Mamela si prostata sunt doua glande foarte susceptibile sa dezvolte cancerul dar, ceea ce le apara este vitamina D care insa este mult redusa de o alimentatie bogata in produse lactate. Raportul calciu/ vit D prea mare determina o crestere a riscului de cancer la aceste glande.

CANCERUL la TESTICOLE si TULBURARI ale SEXUALITATII MASCULINE

Estrogenii prezenti in laptele de vaca ( chiar daca sunt in cant. foarte mici)  determina o crestere a riscului de cancer la testicole : fiecare 200 ml de lapte (sau alte produse lactate) consumate in fiecare zi pe perioada copilariei, determina o crestere cu 30% a riscului de a face cancer in perioada adulta. De asemenea stimulii creati de estrogenii din lapte duc la tulburari de erectie, de ejaculare precoce, de diminuare a numarului de spermatozoizi activi, sterilitate.

DIABETUL INSULINO DEPENDENT

Albumina prezenta in laptele de vaca, fiind diversa de cea umana, determina sistemul imunitar sa produca anticorpi care ataca celulele beta ale pancreasului. Cand acestea sunt distruse ca urmare a unei reactii autoimune pana la 80-90%,  cresc numarul cazurilor de diabet insulino -dependent la copiii carora li s-a administrat lapte de vaca in primul an de viata.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DAUNELE CAUZATE DE CAZEINA din LAPTELE DE VACA

Cazeina reprezinta 80% din proteinele laptelui de vaca. Substanta care este adeziva (lipicioasa) si care este folosita si in diverse industrii pentru aceasta calitate . Daca sunteti bautori de bere, incercati sa dezlipiti eticheta de pe sticla si veti vedea cat de „usor” este si asa veti invata ceva si despre calitatile cazeinei din lapte !  Tot cazeina este utilizata in industria mobilei, pentru a lipi diversele componente. In industria alimentara se mai utilizeaza si la produsele congelate, in conservele de ton, in produsele pentru microunde si in alte produse elaborate.

Laptele matern uman contine cazeina ? 40 miligrame la un litru. Adica, intr-un litru de lapte uman este 1 gram de proteine si din acest gram, 40% este cazeina.  Laptele de vaca contine cu 400 % in plus proteine fata de cel uman, iar cazeina reprezinta 80% din total.  Este evident ca laptele uman nu este acelasi lucru cu cel de vaca. Nu numai ca are o cantitate de proteine inferioara celui de vaca dar si proteinele sunt diverse de cele bovine.

Laptele produce mucus . „Rezidurile descompunerii bacterice a cazeinei produc mucus gros si filamentos ce se fixeaza pe peretii diverselor organe obstructionand circulatia fluidelor”                                                                                       Mucusul congestioneaza organele interne. In medie, o persoana ce consuma lactate, traieste cu 4-5 litri de mucus ce blocheaza rinichii, splina, pancreasul, aparatul respirator, etc…

Uhlig (1997) monitoriza activitatea cerebrala la copiii cu sindromul deficitului de atentie si hiperactivitate. El demonstra pentru prima data existenta unei corelatii intre activitatea cerebrala si consumul de cazeina, a carei eliminari din dieta respectivilor copii a determinat si disparitia simptomelor mentale si comportamentale. Lucarelli (1995) semnala rolul peptidelor derivante din cazeina in producerea efectelor daunatoare asupra neurotransmitatorilor sistemului nervos central.

Studii pe animalele de laborator au demonstrat ca imediat dupa ce li se administrasera fragmente mari de cazeina, animalele deveneau agitate, violente, alergau zbatand din dinti si cu respiratia accelerata. La scurt timp dupa aceea deveneau imobile, se asezeau intr-un colt al custii cu capul intre bare. Cand cercetatorii le-au examinat tesuturile creierului, au descoperit ca cazeina se afla in 32 de arii diverse ale creierului, inclusiv cele responsabile cu vederea, auzul, comunicarea ( Panksepp 1979, Sandyk 1986,  Sahley & Gillman 1986, Ozonoff, 1994)

Montinari (2002) descrie efectele si interferentele cazeinei  in mod si mai precis si detaliat . El foloseste termenul de „retea citochinico neuro-glio- limfocitara” prin care vrea sa arate ca actiunea fragmentelor de cazeina are repercursiuni asupra tuturor acestor sisteme : endocrin, nervos si imunospresor . „Recomand cititorului interesat de detaliile stiintifice de specialitate cartea profesorului Bari  ( ce este mult peste spatiul si timpul acestei carti) . In esenta cazeina si consumul de lactate provoaca interferente multiple, o furtuna de „contacte” ce dispar doar o data cu eliminarea laptelui din consum” 

Multi cercetatori cauta medicamente eficiente pentru a vindeca permeabilitatea intestinala . Pentru experimente, ei au nevoie de animale de laborator cu aceasta tulburare; stiti cum o obtin ?  Folosesc o alimentatie prelungita a acestor animale cu lapte de vaca, obtinand astfel un exemplar de laborator cu permeabilitate intestinala standard !!!   (Theodorou 1994)
(n.Td : pai nu ? de ce sa se faca cunoscute daunele produse de lapte ?  mai bine sa continue sa castige si cei din industria lactatelor si cei din ind. farmaceutica ; regula de aur a afacerilor : creezi problema apoi inventezi medicamente pentru a „elimina” simptomele, in nici un caz pentru a vindeca, si mai ales grija mare : a nu se vindeca prin inlaturarea cauzei ce a dus la aparitia problemei. )

Capacitatea de a crea un mediu digestiv eficient se diminueaza cu varsta : ne referim la faptul ca acidul clorhidric necesar digestiei, dupa 60 de ani ajunge sa fie produs doar in proportie de 20% ; sa vorbim si despre renina, enzima necesara pentru a demonta cazeina, care dispare din organismul adultului ca urmare a unei programari genetice, la fel cum se intampla cu enzima necesara la transformarea lactozei ; in fine sa mai spunem si despre enzimele pancreatice si despre hormonii digestiei care si ei sufera o redimensionare in timp. Si cand toate acestea se intampla, prioritatea este cu siguranta de a evita cazeina, o proteina extrem de dificil de procesat si transformat decat orice alta substanta.

AUTOIMUNITATEA

In situatia unei  permeabilitati intestinale (inflamatie a mucoasei) se ajunge ca tot ceea ce se afla in intestin: infectii, bacterii , substante toxice, etc, sa ajunga in sange si deci si in restul celulelor si in creier.  Cercetarile stiintifice au demonstrat ca aceasta situatie este o etapa obligatorie spre patologiile autoimune si deci daca vrem sa le evitam sau sa le vindecam trebuie sa renuntam la consumul de produse lactate.  O bariera intestinala sanatoasa constituie o bariera de netrecut pentru orice substanta care sta in, sau tranziteaza intestinul.  Intr- o situatie normala, elementele nutritive, care provin dintr-o corecta transformare in tractul digestiv, sunt absorbite de vilii si microvilii intestinali si transferati in sange. Macromoleculele sau altele trec prin mucoasa sanatoasa doar in masura de 1 la un milion.  In indivizii sanatosi, mucoasa proceseaza antigenii modificandu-le marea parte a proprietatilor lor antigenice, facandu-i astfel partiali inerti la imunitatea sistemica (Pong 1990) , in timp ce trecerea unui antigen anormal prin bariera epiteliala lezata, permeabila, este un proces ce se produce inainte ca un proces autoimun sa inceapa a se dezvolta.

E cunoscut faptul ca, in modelele experimentale pentru boala lui Chron pe animale de laborator, antigenul trebuie sa treaca de bariera epiteliala lezata (deteriorata). Aceasta poate fi obtinuta distrugand celulele epiteliale pentru a permite agentului agresor (antigen) sa penetreze sistemul imunitar al mucoasei. (Morris 1989) . ” In oricare caz in care se vrea sa se creeze autoimunitate in animalele de laborator, este necesar sa se creeze o permeabilitate intestinala alterata” (Fargeas 1995 ).

In sprijinul celor spuse pana acum amintim ca o stare a permeabilitatii intestinale alterate este o conditie care se verifica punctual, cu o luna inainte de aparitia deficientei pancreatice acute, care preceda aparitia diabetului ; deci intai apare permeabilitatea intestinala, apoi autoimunitatea ; acest proces este explicat si documentat in detaliu in capitolul 5, din „Patologii autoimune” .  In afara de diabet, acelasi fenomen se intampla si in cazul artritei reumatoide, spondilozei anchilozante, morbul lui Behcet, tiroida, morbul lui Chron, lupusul, scleroza multipla, etc . O ampla literatura medicala arata cum in pacientii cu astfel de boli s-a gasit totdeauna o permeabilitate intestinala alterata, mult mai mare decat in grupurile de control cu indivizi sanatosi.

„Toate subtipurile de conditii artritice cronice la tineret pe care le-am studiat au relevat o crescuta permeabilitate intestinala. Aceasta, in marea majoritate a cazurilor, nu era asociata cu nici un simptom gastrointestinal” (Picco 2000).  Acest lucru este foarte obisnuit : pacienti cu artropatii, lupus si alte conditii sistemice si autoimune continua sa consume produse derivate din lapte, ceea ce face sa le creasca permeabilitatea intestinala, fara a avea alte probleme aparente ca urmare a ingerarii acestor produse.

In opinia lui Scarpa (2000), pacientii cu psoriazis fara simptome gastrointesinale pot sa nu prezinte la nivel microscopic o anomalie a mucoasei intestinale, chiar daca la analizarea microscopica a biopsiei mucoasei, aceasta prezenta alteratii.   Virusii latenti gasesc un camp propice intr-o mucoasa permeabila si trecerea lor si a substantelor  toxice pe care le creeaza, catre celule, duc la cauzarea daunelor acestora.  Go (1994)  arata ca trecerea bacteriilor in sange sau catre celule la animalele alaptate natural este foarte rar intalnita, fata de animalele hranite artificial cu lapte bovin (formulat  pentru nou nascuti). Vilii intestinali, la animalele hranite cu lapte bovin erau mai putin compacti fata de vilii animalelor alaptate natural.

In opinia lui Cummings (1991), formulele sintetizate cu lapte bovin duc la o crestere a schimbului celular („shedding”) la nivelul celulelor epiteliale. Se intampla astfel ca dupa o intarcare precoce si trecerea la o alimentatie artificiala pe baza de lapte bovin sa duca la cresterea infectiilor si a numeroaselor alergii si boli autoimune.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

In AMERICA Monsanto si Eli Lilly Company   comercializeaza de ani de zile un hormon numit RBGH, ce serveste pentru a creste fara masura productia de lapte la vaci.  Productia exagerata, cu consecinta unor mulsuri intensive, provoaca adesea mastite care, in afara de faptul ca sunt extrem de dureroase pentru animal, si trebuie tratate cu antibiotice ce trec si ele in lapte, duc si la transferul in lapte a asa numitelor celule „pus” (bacterii ce provoaca infectia) . „Pus”-ul trece in lapte impreuna cu alte substante (antibiotice, hormoni, medicamente diverse)  asa ca autoritatile sanitare au stabilit cat „pus” poate fi admis in lapte, „fara ca acesta sa dauneze sanatatii” ( NdR : in opinia producatorilor si Institutiilor oficiale responsabile cu „sanatatea oamenilor si animalelor” )  In opinia acestora, in un cm3 de lapte de vaca comercializat este permisa existenta unui numar de pana la 750.000 ” celule „pus” si pana la 20.000 de bacterii vii, pentru a nu fi retras de pe piata.  

Hormonul RBGH nu este utilizat in Europa si Canada care i-au interzis folosirea, in timp ce in USA, din ceea ce stiu, este inca folosit. Dar aceasta nu inseamna ca in Europa nu se folosesc alte substante pentru cresterea productiei de lapte, cu imprevizibile consecinte.                                                                                                                                                   Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca nu este nevoie de hormonul rBGH, fermierii nu au nevoie de el, vacile nu au nevoie de el, sanatatea umana nu are nevoie de el. Problema cea mai grava a industriei de lapte din ziua de azi este supraproductia. Si guvernele trebuie sa se impovareze cu costuri pentru a mentine pretul laptelui….                           Si cu vacile ce se intampa ? O crestere a mastitelor, chisturilor ovariene, leziuni ale membrelor.

Introducerea substantei numita „Posilac” ( de catre Monsanto) a dus la o crestere a tratamentelor cu antibiotice si antimicotice, pentru a se incerca sa se vindece bolile induse animalelor. Pacat insa ca toate aceste reziduuri ale antibioticelor se regasesc in lapte si in derivatele sale in masive cantitati.                                                                          Asa ca, cui ii serveste difuzarea acestei practici?

Producatorilor de astfel de medicamente : cele patru multinationale ce au investit mai mult de 500 milioane de dolari in dezvoltarea si promovarea acestora. Un amanunt : la oameni a fost gasit acelasi hormon ce il gasim la bovine si care provoaca IGF-1 – cauza de cancer la san, de hipertensiune, diabet, marirea sanilor la barbati.    In plus, folosirea pe scara larga a acestui hormon artificial creste cantitatea de proteina animala si cum 14% din subproductia bovina este folosita la producerea fainii pentru alimentatia animala, este foarte probabil ca aceasta sa contribuie la cresterea riscului de raspandire a encefalopatiei spungiforme ( boala „vacii nebune”) cu grave riscuri si pentru sanatatea publica.

By Cornell Students for the Ethical Treatment of Animals
http://arrs.envirolink.org/AnimaLife/index.html

                                                          Traducere de,

                                                           Mihaela Fidiuc