Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

TV si mass-mediile : opiul saracilor !

by  Marcello Pamio- 3.07.2006

Sursa : http://www.disinformazione.it/televisione_oppio_dei_popoli.htm

Daca „religiile sunt opiul poporului” , televiziunea si restul mass-mediei in general sunt opiul saracilor.                               Evident ma refer la cei saraci Spiritual, la cei saraci pe dinauntru, in suflet, care se multumesc, tocmai din cauza acestei carente interioare, a acestui gol interior, cu ceea ce televiziunea si alte mijloace de informare in masa le „ofera ” zi dupa zi, fara sa se preocupe prea mult daca mesajele oferite in mod gentil de catre Sistem sunt adevarate sau nu, si mai ales daca fara sa se preocupe daca nu cumva mai sunt si alte stiri ce nu sunt spuse sau sunt ascunse.  Acesta este „poporasul” pe care intelectualul american Noam Chomsky il numeste „turma dezorientata” .

Plecam de la un dat de fapt stabilit si demonstrat : mediile in general, fiind societati pe actiuni sunt toate controlate. Nu mai intru in detaliu diverselor forme de control direct si indirect : redactional, actionariat, politic, economic (sponsori, banci, etc) pentru ca ar trebui sa ma lungesc pre mult.  Dar oricum, exemplele de cenzura si de auto-cenzura mediatica sunt nenumarate.  De aceea nu putem pretinde ca informatiile care ajung in casa noastra sunt, nu zic adevarate, dar cel putin obiective. Si intradevar nu sunt si nici nu vor putea fi vreodata in Sistemul societatii  actuale .

Dar sa mergem mai departe cu rationamentul. Informatiile nu sunt obiective si iau „culoarea” politica, ca sa spunem asa, a directorului, editorului, actionarilor, bancilor ce le sunt in spate, etc.  Cu un mimim antrenament cerebral, si fara prea mult efort, este posibil sa notati aceste nuante, chiar daca acest exercitiu devine din ce in ce mai dificil deoarece canalele mediatice se uniformizeaza din ce in ce mai mult pana la aplatizare si „globalizare”, ca sa folosesc un termen ce place mult Sistemului. Lucrul cu adevarat dificil este sa ajungem la stirile obscurate in mod voit de mijloacele de informare : ma refer la stiri incomode, la stiri care en -passant (in treacat) ( poate chiar la buletinul de la ora sase dimineata,) isi fac aparitia si apoi dispar in uitare sau la acele stiri care NU sunt nici macar mentionate.

Si acest fapt este si mai complex daca tinem cont ca acest „gol informativ ” este aparent „umplut” de un palimpsest televiziv  creat ad-hoc.  Spectacole, stiri, reality show, stiri de cronica neagra ( rapiri, disparitii, omoruri, etc), intalniri sportive, etc.  Totul pentru a umple creierul si a tine in intuneric mintile oamenilor.

Azi, Campionatul Mondial de Fotbal din Germania, tine milioane de persoane cu sufletul la gura si aceasta ocupatie va continua pana la inceputul lui Iulie, apoi evident incep concediile si uite asa ajungem in septembrie, cand poate vom avea nationalele de fotbal cu o cupa de la mondiale in plus pe panou ( care va ajuta sa se uite scandalul rusinos al escrocheriilor, al doping-ului, a pariurilor, al drogurilor, si in general a unui Sistem in metastaza care cu siguranta nu priveste doar scandalul Moggi & C. (n.td : autorul face referire la diverse evenimente de actualitate la data publicarii articolului)

Asadar. Cupa Mondiala este un anestezic cerebral optim, si un puternic tratament chemio…cel putin pana la viitoarea biopsie sau pana la viitorul ziarist sau magistrat curajos !

Asta si pentru ca, sa o spunem ca sa fim onesti : daca lumea ar pierde credinta in Dumnezeul fotbalului, si nu s-ar mai duce la biserica ( stadion) sau nu ar mai asculta tele-evanghelistul ( cronicile sportive) cine ar mai accepta un Sistem ca acesta?   Fotbalul este indubitabil un liant social extrem de puternic care NU poate sa lipseasca din Sistem.

Spuse toate acestea, o persoana „comuna” care primeste stiri exclusiv de la Tv, cum face sa stie ceea ce „cutia infernala” Nu spune ?  Cu siguranta exista canale alternative, dar acestea implica o buna constientizare si dorinta de a cunoaste si de a nu accepta in mod pasiv ceea ce ii este servit pe tava, si de a transforma aceasta pasivitate in actiune pentru a intelege mai bine ceea ce se intampla in jurul nostru.

Iata in continuare cateva fapte care nu au gasit spatiu in canalele media sau, cele care l-au gasit, au fost prezentate in maniera deformata :
(n.td : chiar daca exemplele urmatoare se refera la Italia din perioada articolului, respectiv 2006, am considerat ca merita sa traduc integral articolul pentru ca oricum acest tip de fapte si informatii sunt in continuare de actualitate atat temporal cat si spatial – in sensul ca si ceea ce se intampla in tara noastra este copie la indigo cu ceea ce se intampla in toate tarile lumii – vorba aceea :” aceeasi Marie cu alta palarie” – si apoi, nu suntem noi toti, actorii aceluiasi film regizat de aceleasi persoane la scara mondiala ?

1)  Guvernul Prodi, probabil unul din guvernele cele mai apropiate strategiilor politico-economice anglo-americane, a initiat in mod oficial campania marilor liberalizari, a marilor vanzari de Stat. Nu este o noutate ca Romano Prodi si Mario Draghi sunt legati de marile si puternicele lobby-uri bancare internationale ( Goldman Sachs & C.) . Tommaso Padoa Schioppa ( nu degeaba numit omul -euro) este personajul cheie ce a lucrat ” alla grande ” pentru a se accepta introducerea monedei europene si pentru a ne face sa intram in „inchisoarea” bancherilor si a oligarhiei numita : Tratatul de la Maastricht !

Astfel de liberalizari au privit :

– vanzarea de produse farmaceutice in supermarketuri : un cadou pentru lobby-urile farmaceutice, care vor vedea, cu vanzarile la minut, cum le cresc incasarile.

– libera concurenta in comertul cu amanuntul : alt cadou, marilor hiper centre comerciale ( si capitalurilor ce le stau in spate) si care vor avea mai putine limte si piedici birocratice in a-si deschide spatiile comerciale si deci a putea mai repede sa-si anuleze concurenta, micii intreprinzatori familiali.

– liberalizari in domeniul transportului, cu anularea interzicerii cumului de licente.                                                                  Si suntem abia la inceput !

2) Guvernul Israelian, cu scuza unui soldat rapit, a asediat complet Gaza si cu ajutorul armatei duce politica antisemita.  Gaza are circa 700 mii de palestinezi, din care jumatate sunt adolescenti pana in 15 ani. Aceasta actiune militara a Israelului se incheie in mod dramatic si criminal, sub tacerea nerusinata al intregului Occident, cu interzicerea finantarilor publice din exterior, emabargoul medicamentelor si alimentelor, cu distrugerea centralelor electrice !  Ce ar mai lipsi acum, poate folosirea bombei atomice ?   Cu siguranta nu, chiar daca Israelul incalcand Tratatul de Neproliferare al Armelor Nucleare ar avea cam 200 de focoase nucleare.  Fapt dezvaluit in 1986 de inginerul  Mordechai Vanunu, care a participat la programul nuclear de la centrala din Dimona (oras israelian ).  Pentru aceste declaratii, M.Vanunu a fost sechestrat de Serviciile Secrete israeliene (Mossad) la Roma, a fost judecat in secret absolut  ( democratie ?) si a fost inchis pentru 18 ani, din care 11 ani izolat.  Si nu vorbim de un criminal terorist al Hamas, ci de un om de stiinta care a avut curajul sa denunte armele secrete si activitatile ilegale a Israelului.

S-a facut ceva la acea epoca ?   NU !  poate pentru ca Vanunu s-a convertit la crestinism, si nu mai este considerat evreu al comunitatii rabinice de cei ce conduc administratia centrala ?   Si azi, are cineva curajul sa critice politica criminala a guvernului Israelian fata de populatia palestineza ?  Nu !  De ce?  Poate din frica de a nu fi etichetati „antisemiti” ?

Sa nu uitam ca „Israelul promoveaza pentru cetatenii sai ideologia Pamantului Rascumparat cu scopul de a reduce la minimum numarul personelor ce nu sunt evrei ” (1), adica arabi-palestinezi, care, ca sa vezi sunt Semiti ! Atunci cum e cu antisemitismul ?  Probabil ca etichetele sunt valabile numai pentru unii si nu pentru toti ?  Apoi mai e de spus ca „discriminarea cea mai evidenta si vulgara este cea care apare in documentele de identitate (n.td : din Israel)  : la „nationalitate”  figureaza urmatoarele categorii : „evreu” sau „arab” (1) etc.  Si cuvintele intre ghilimele nu au fost spuse de presedintele iranian Ahmadinejad ci de Prof. Israel Shahak ( evreu din Varsovia care trait pentru cativa ani in copilaria sa in lagarul de la Belsen, si care preda chimia la Universitatea din Ierusalim, in cartea sa „Istoria evreiasca si Iudaismul : o greutate de trei milenii „

3) Alta stire care a avut putin ecou mediatic si care totusi este din punct de vedere economic, o bomba cu ceas la nivel mondial este completa convertibilitate a rublei ruse !  

In  practica, ceea ce trebuia sa intre in vigoare din 2007 a fost anticipat de Putin, ca urmare a declaratiilor nediplomatice a Secretarului de Stat USA , Condoleezza Rice.   De doua zile, intradevar, daca cineva vrea sa cumpere gaz sau petrol rusesc trebuie sa-si faca provizii de ruble !  Acest fapt reprezinta un sut in fundul controlorilor pietii petrolului care fac razboaie si genocide pentru a mentine dolarul ca moneda convertibila pentru petrol ( petro-dolarul ).                                                     Ex directorul de la KGB a dat unda libera, in maniera foarte provocatoare, la petro-rubla, si in scurt timp, dupa cum multi analisti se asteapta, va urma si momentul monedei euro la bursa petrolifera regionala in Iran.  Doar daca cei de la Pentagon, impinsi si atatati de extremistii israelieni nu vor interveni militar cum s-a intamplat in Iraq pe timpul lui Saddam Hussein in 2003.

Asadar, dupa cum ati citit ( si aceste stiri sunt doar cateva din atatea altele importante) in afara de lovitura de la 11 metri executata de Totti, in afara de frumoasele brazilience ce plangeau pentru invingerea echipei lor, fapte (stiri) despre care se merita sa se vorbeasca ar fi si inca cum !   Dar mediile ce fac? prefera sa taca in privinta anumitor fapte, sau sa ne dea o viziune distorsionata in legatura cu altele,  dar continua in schimb sa furnizeze in mod gratuit opiul catre populatie !

[1] Israel Shahak, “Storia ebraica e giudaismo: il peso di tre millenni”, ed. Centro Librario Sodalitium

Traducere de ,

Mihaela Fidiuc