Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Mass-mediile oficiale sunt in colaps

      Sase semne pozitive ca mediile oficiale sunt in colaps

by P. Schneider

Sursa : http://www.wakingtimes.com/2015/12/05/6-positive-signs-that-mainstream-media-is-collapsing/

De ceva vreme este in curs de expansiune o constientizare a populatiei fata de informatii,  iar mediile conventionale apar in mod evident din ce in ce mai mult drept ceea ce sunt : masini de propaganda controlate de guverne, banci si multinationale. Tot mai des oamenii prefera sa se informeze din surse alternative si in consecinata influenta ” vechilor” mass-media se prabuseste vazand cu ochii.   Iata in continuare o lista cu simptomele pozitive a acestui colaps :

    1. Lumea stie ca intregul complex al principalelor mass-media este proprietatea unui grup de multinationale.      

 Povestea cu „pluralitatea” a esuat de mult si acum nu mai este un secret ca aproape tot ceea ce vedem, citim sau  auzim  reprezinta mesaje provenite de la mega corporatii.  Datorita mediilor alternative se cunoaste de acum ca doar sase  societati controleaza 90% din mijloacele de comunicare conventionale.  Conducerile acestor societati au puterea de a  concorda in deciziile importante si – prin intermediul unui control piramidal – de a stabili care stiri sa se publice sau care opinii alternative sa fie cenzurate. Lumea de-acum a inteles acest lucru si de aceea se asista la o migratie catre mediile alternative.

     2. „Fox” a incetat sa mai comunice cotele audientei in timp real.  

  Fox News – o societate subsidiara a lui  News Corp detinuta de Rupert Murdoch, tocmai a anuntat ca va inceta sa mai comunice datele privind audienta in timp real.  Motivatia oficiala este astfel de informatii atat de detaliate sunt de acum depasite, dar multi banuiesc ca aceasta decizie ascunde de fapt scaderea nivelului audientei.  Fox va comunica doar date saptamanale, astfel incat si rezultatele modeste sa para respectabile.

     3.  98% din tineri nu se mai incred in mediile oficiale. 

  Un recent sondaj facut de Institutul de Politica de la Harvard, pe un esantion de peste  trei mii de persoane intre 18 si 29 de ani , a constatat ca abia 2% din tineri considera ca mediile oficiale ar fi de incredere tot timpul.  Apoi 1o % considera ca sunt de incredere aproape tot timpul, 49 % considera ca sunt de incredere doar cateodata in timp ce 39% considera ca nu sunt de incredere tot timpul.

      4.  Mediile oficiale sunt „sub papucul ” multinationalelor si telespectatorii stiu asta

  Documentarul „The Corporation” prezinta declaratiile a doi jurnalisti ce au lucrat pentru Fox News pe la jumatatea anilor ‘9o.  Ei au facut o ancheta cu privire la „implicatiile asupra sanatatii umane” a administrarii de hormoni de crestere la bovinele folosite pentru productia de lapte :  ” Cu povestea despre Monsanto am inteles cum stateau cu adevarat lucrurile”  spune jurnalista Jane Akre.  Inainte ca povestea sa fie difuzata, la redactie ajunse o scrisoare din partea societatii Monsanto, care ameninta ca in cazul in care se va difuza reportajul, Fox News va avea de suportat” consecinte dezastruoase”.  Atunci directorul general de la Fox din Florida, le impuse ca povestea sa fie modificata.                         „Stirea trebuie sa fie asa cum decidem noi sa fie…. daca refuzati sa prezentati aceasta ancheta asa cum dorim noi, veti fi concediati pentru nesubordonare ” .  Judecand dupa enormul numar de adeziuni la manifestatia  „ Martie impotriva Monsanto” se pare ca „vocea” mediilor oficiale nu a mai avut acelasi ecou asupra opiniei populatiei.

         5. Mediile oficiale mint in mod atat de evident incat aproape nimeni nu le mai da atentie 

  O recenta analiza condusa de  PunditFact  a demonstrat cum mai mult de jumatate din declaratiile transmise de Fox News sunt false. Oricum, acum dupa cate se stie, acest fapt nu mai surprinde prea mult.  Ceea ce ar trebui sa surprinda e ca rezultatul studiului arata ca declaratiile transmise de NBC / MSNBC inregistreaza un procent de 46% ce le considera         ” aproape” si „absolut” false.  CNN si ABC sunt evaluate ceva mai bine.

          6. Mediile independente au un succes mai mare ca niciodata

Faptul pozitiv ce rezulta din toate acestea este simplu : oamenii incep sa-si revina din aceasta nebunie. Mediile oficiale nu mai reusesc sa controleze „povestea” asa cum o faceau odata deoarece noile medii „prin mingea din zbor” si  difuzeaza versiunile adevarate care inainte erau cenzurate.  Mediile alternative au facut pasi atat de mari si de neoprit incat mediile conventionale tot mai adesea isi „refac” (sau chiar copie in totalitate) stirile, preluandu-le de la mediile independente.   Faptul ca Kevin Folta, profesor la Universitatea din Florida, a primit mari subventii de la Monsanto pentru a promova OGM-urile,  a fost transmis si de New York Times, dar acest lucru se datoreaza mediilor alternative care au mediatizat stirea atat de mult incat Times, pentru a nu-si pierde credibilitatea a trebuit sa o difuzeze la randul sau.

Pana cand mediile alternative vor continua sa functioneze, nimic nu va putea opri difuzarea adevarului.

 

Traducere de,

Mihaela Fidiuc