Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Guvernul USA elimina date recente privind daunele create de vaccinuri de pe site-ul VICP

               by Dr. Mercola

Su rsa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/06/23/vaccine-injury-data.aspx

Multa lume nu stie ca in USA  exista un program federal privind compensatii acordate pentru daunele produse de vaccinuri (VICP), creat de Congresul din cadrul “National Childhood Vaccine Injury Act”.    US  Court of Federal Claims din Washington DC  gestioneaza cazurile suspecte de leziuni si decese cauzate de vaccin la “Tribunalul  vaccinurilor” .

VICP – este o alternativa “no-fault” al procesului traditional in tribunalele civile (n.td- nu se cauta responsabilitatea cuiva ci doar admiterea existentei legaturii intre vaccin si daunele produse de acesta) si a fost infiintat in 1986 dupa ce o serie de procese civile de inalt profil “facura bucati” producatorii de vaccinri.

Pe acea vreme, parintii dadeau in judecata producatorii de vaccinuri daca  fii lor  sufereau daune cerebrale, sau chiar decese, ca urmare a vaccinului DTP (difterie, tetanos, pertussis-( popular: tusea convulsiva) ce era recomandat la nivel federal si legalizat ca obligatoriu la nivel statal.  Au fost numeroase procesele privind  daunele produse de vaccinul DTP  impotriva caselor farmaceutice in anii ’70 –’80  care s-au concluzionat cu sentinte in favoarea parintilor ce au primit despagubiri de milioane de dolari.

Cand s-au vazut in astfel de situatii, casele producatoare au amenintat cu intreruperea productiei ( n.td : macar de-ar fi facut-o !!!) de DTP , MPR si polio oral daca procesele civile ar fi continuat.  In loc sa mareasca standardele de securitate si sa constranga producatorii sa garanteze crearea de vaccinuri cat mai putin toxice (n.td : de parca ar fi posibil ! ) – congresul a aprobat infiintarea a “ National Childhood Vaccine Injury Act”  si a protejat aproape in totalitate casele producatoare de responsabilitatea civila derivata de la vaccinuri. (1)

Cetatenii americani  ( si nu producatorii de vaccinuri)  platesc compensatiile

VICP federala acorda compensatii victimelor vaccinurilor, nu dintr-un fond subventionat de casele farmaceutice ci dintr-un fond federal care aduna banii suplimentand cu 75 centi pretul fiecarui vaccin ( sic!)  (vaccinul MPR de exemplu contribuie la acest fond cu 2,25 dolari – dat fiind ca contine trei in unu !)  Deci marile companii farmaceutice, dupa ce ca fac profituri uriase din vanzarea  vaccinurilor, mai sunt si protejate din punct de vedere juridic, nefiind considerate responsabile nici pentru daune nici pentru decesele produse, si deci nu trebuie sa plateasca nici macar un cent persoanelor vatamate.

VICP  are un Tabel al daunelor produse de vaccinuri care enumera efectele colaterale ce sunt recunoscute ca fiind cauzate de vaccinuri.  Pentru a obtine o  incontestata indemnizatie in urma unei daune aparute, este necesar sa se demonstreze ca s-au dezvoltat  anumite simptome clinice si boli prezente in tabel, intr-o anumita perioada de timp de la administrarea unui anumit vaccin, si ca nu sunt simultan si alte  explicatii biologice mai plauzibile pentru leziunile sau decesul corelat cu vaccinul.   Daca un anumit simptom clinic sau o boala nu se afla in Tabel sau, s-au manifestat in afara intervalului de timp prevazut, cererea de desapagubire a daunelor este contestata de US Department of Health and Human Services (DHHS) si de departamentul pentru justitie si atunci este examinata de faimosul “Tribunal al vaccinurilor” , unde reclamantul lezat trebuie sa demonstreze prin fise medicale si declaratii a unui medic expert ca vaccinul ar fi putut cauza leziunile  respective.

Site-ul NPR (http://www.npr.org/)  a examinat in detaliu  cazul Lisa Smith, o femeie sanatoasa pana in momentul in care i s-a administrat un vaccin antigripal. Dupa cateva zile a realizat ca nu mai era in stare sa mearga si avea dureri intense         la gamba. (2)    Diagnosticul Lisei fu sindromul Guillain-Barrè (GBS) , o boala autoimuna al sistemului nervos, boala ce este in curs de a fi adaugata in Tabelul oficial al daunelor cauzate de vaccinuri.  A aflat de VICP de la un prieten ce i-a spus de aceasta posibiltate si ea a facut cerere la VICP si i-a fost acordata o indemnizatie.

Multe persoane nu cunosc existenta “Tribunalului vaccinurilor”

In 2014, NVIC a primit 542 de cereri de indemnizatie din care 365 au fost aprobate, pentru un total de 202 milioane de dolari, cu despagubiri ce variaza de la cateva mii la cateva sute de mii de dolari. (3)  Dupa cum stiti, extrem de putine din aceste cereri sunt publicizate sau divulgate.

Este evident de ce guvernul nu doreste sa se faca cunoscuta existenta VICP : cu cat mai multi americani vor cunoaste faptul ca exista persoane lezate sau decedate in urma vaccinarilor, care au fost analizate si despagubite de catre un tribunal, cu atat va fi mai mare riscul ca tot mai multe persoane sa puna in discutie siguranta vaccinurilor.

Este si un site oficial al VICP, gestionat de Health Resources and Services Administration (HRSA),  o agentie a  Department of Health and Human Services (DHHS)  ce detine statisticile privind cererile de indemnizatii, statistici ce erau actualizate lunar – pana cand , la inceputul acestui an , guvernul, in mod misterios a sters toate datele pentru mai mult de un an.

 Guvernul  USA  elimina statistici judiciare privind leziuni create de vaccinuri, de pe un site web public

Dupa cum afirma ziarista Sharyl Attkinsson, in luna martie 2015 guvernul american a eliminat cele mai recente statistici judiciare referitoare la daunele produse de vaccinuri ( din 2014 si din 2015) de pe un web public.(4)

HRSA (Health Resouces and Services Administration)  a declarat ca datele au fost sterse cu scopul de a fi “sincronizate” cu cele provenite de la US Center for Disease Control and Prevention (CDC)  care este actualizat doar pana la sfarsitul lui 2013 si care furnizeaza detalii privind numarul de doze de vaccin administrate in USA.

In orice caz, ziarista a observat ca fusese o evidenta crestere a numarului de indemnizatii acordate de VICP atat adultilor cat si copiilor, atat pentru leziuni cat si pentru decese si ca aceste date nu mai erau incluse in tabelul “Sentinte” – prezenta pe site-ul HRSA, lucru ce modifica realitatea faptelor intamplate la  “Tribunalul vaccinurilor” .  Attkinsson arata ca numarul cazurilor de daune cauzate de vaccinul antigripal, recunoscute de guvern, era dublu fata de suma tuturor cazurilor precedente pe 8 ani. ( din 2006 si pana in 2013 – 42 cazuri;  din ian.2014 – pana in martie 2014 – 88 cazuri ).

In plus, site-ul HRSA a fost modificat cu scopul de a face mai dificila cautarea datelor statistice ale VICP.  Tabelul sentintelor era primul lucru ce aparea pe pagina statisticilor, dar a fost substituit cu o mentiune : ca vaccinurile sunt sigure si eficiente.  HRSA  a transmis ca din 1998 si pana la 1 iunie 2015 au fost prezentate la VICP 14.812 cereri de indemnizatie a caror valoare achitata a fost de circa 3,1 miliarde de dolari. Au fost acceptate 4.121 de cereri iar 9.904 au fost refuzate. Cel putin, majoritatea cazurilor nu au ajuns la tribunal. (fiind acceptate ).  (5)

“  Pentru fiecare milion de doze de vaccin doar un caz de dauna este recunoscut si despagubit de catre Tribunalul vaccinurilor.  Cazurile de reactii adverse sunt mult mai frecvente, conform fiselor medicale dar foarte rar ajung in fata Tribunalului vaccinurilor “         

Obtinerea recunoasterii daunelor de catre tribunalul vaccinurilor nu e totdeauna simplu…..

Programul federal de compensatii pentru daunele provocate de vaccinuri (VICP) a fost initial creat pentru a furniza americanilor vatamati o alternativa administrativa rapida, nelitigioasa, mai economica decat o cauza civila. Azi este unicul remediu pentru cei ce cauta o compensatie pentru daunele ce le-au fost aduse.  Multe din victimele vaccinurilor sunt lasate sa astepte ani si ani fara nici o asistenta economica, datorita birocratiei guvernului federal. Unele persoane care si-au reinnoit cererile, declara ca au fost chiar atacati de insasi guvernul care ar fi trebuit sa-i ajute.

O alta problema este faptul ca cetatenii nu sunt sunt informati de existenta acestui program.  Dupa cum s-a raportat, oficialii federali ce gestioneaza VICP au promis ca vor face publica existenta acestui program si ca vor imbunatati site-ul pentru a-l face mai utilizabil. Au declarat chiar ca vor incerca sa determine cresterea constiintei personalului sanitar, a parintilor, a familiilor ce asteapta copii, a batranilor, a populatiei de origine spaniola si inca a avocatilor…..

Ceea ce se va intampla se va vedea.  Cu cativa ani in urma, s-a platit un consultant cu 300.000 dolari pentru a face un raport privind modalitatile de publicitate a VICP .  Din recomandarile facute, putine au fost implementate.

Dupa toate, administratorii VICP –ului nu incepura sa faca ceva concret in acest sens, decat dupa o ancheta a GAO (U.S. Government Accountability Office – ce ancheteaza modul in care au fost cheltuiti banii contribuabililor) ceruta de congres.  Capacitatea de a ajunge la public informatiile necesare a fost ignorata de la inceput.  L’Associated Press sustine ca a gasit dovezi ce indica cum “guvernul pare determinat sa mentina profilul public scazut al NVIC. “ (6)

 Cat de comune sunt daunele provocate de vaccin ?

Pe vremea cand fu creat VICP, daca unui reclamant ii era negat dreptul la o indemnizatie sau reclamantul nu era multumit de cota indemnizatiei, era posibil sa se procedeze cu o cauza civila, cu cateva restrictii, in functie de caz.   Casele farmaceutice nefiind multumite de protectia lor partiala, au facut presiuni pentru a obtine protectia totala de responsabilitati si in 2011 au convins  Curtea Suprema a USA sa delibereze ca vaccinurile aprobate si recomandate la nivel federal erau “inevitabil periculoase”   si ca VICP sa fie unica posibilitate pentru toate procesele in recurs, privind daunele provocate de vaccin “ (7)

 (n.td : intrebare : de ce atunci toata Casta medicilor asigura parintii ca vaccinurile nu sunt periculoase????? !!!!!!!  raspuns : pentru ca o parte au creierele spalate iar alta parte o fac pur si simplu pentru a-si apara slujba).

Merita efortul sa repetam : motivul pentru care nu este posibil sa se porneasca un proces civil (n.td : in USA) impotriva producatorilor de vaccinuri pentru vatamare sau deces, este faptul ca se recunoaste ca vaccinurile “sunt inevitabil periculoase” .  La acest punct, producatorii, in mod virtual nu au nici un stimul pentru a asigura siguranta si eficacitatea vaccinurilor care oricum sunt recomandate de catre oficialii sanitari si federali si legiferate ca obligatorii de catre oficialitatile sanitare di diversele State.

Intrebarea pe care probabil v-o puneti este : dar atunci, cat de sigure sau nesigure sunt vaccinurile ?  Raspunsul este ca nimeni nu stie cu siguranta.  Este important sa se inteleaga ca TOATE vaccinurile comporta riscul de a provoca o reactie adversa imediata, ca de exemplu un soc anafilactic, lesin, convulsii etc.  In plus vaccinurile pot compromite raspunsul sistemului imunitar si pot chiar cauza inflamatia creierului (encefalita sau encefalopatie) ce duce la crearea de leziuni cerebrale permanente.

Bibliografia
1, 2, 3 – http://www.npr.org/sections/health-shots/2015/06/02/411243242/vaccine-court-aims-to-protect-patients-and-vaccines
4, 5 – https://sharylattkisson.com/govt-wipes-recent-vaccine-injury-data-from-website/
6 – Telegram.com Novermber 17, 2014
7 – Supreme Court of the United States Blog. Bruesewitz v Wyeth. Feb. 22, 2011

                            Traducere de

                                       Mihaela Fidiuc