Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Cancer : Reteta cu aloe a parintelui Romano Zago

   Sursa :   http://www.greenme.it/mangiare/alimentazione-a-salute/13119-ricetta-aloe-padre-zago

si   http://www.aloedipadreromanozago.it/index.php/padre-romano-zago.html

   Aloea Arborescens  – terapie anticancer ? 

Sunt cativa ani de cand se vorbeste de reteta cu Aloe Arborescens a parintelui  Romano Zago, convins de proprietatile miraculoase a acestui preparat, care in opinia sa ar fi in masura sa vindece tumori chiar in faza avansata, in scurt timp si fara efecte colaterale semnificative.

Descoperisem  acest nume si aceasta reteta cu catva timp in urma la redactie, datorita unei  scrisori primite de la una dintre cititoarele noastre, care experimentase reteta pe sotul ei, bolnav de cancer (din fericire a reusit sa se vindece) , la care adugase si marturiile rudelor si prietenilor care testasera aceasta reteta, mai mult sau mai putin satisfacuti.  Sa incercam sa intelegem de ce anume este vorba.

Cine este Parintele Romano Zago ?

Nascut in Brazilia, pe data de 1.04.1932, Romano Zago provenea din ascendenti italieni. La 11 ani intra la Seminarul “San Francesco” din Taquari unde isi termina studiile. Studiaza filozofia la Daltro Ffilho si  Teologia la Divinipolis, in Mato Groso apoi este nominat preot in cadrul Ordinului “Frati Minori” . Este nominat si profesor la seminarul din Taquari ; in 1971 absolva Facultatea de Litere si devine profesor de franceza, spaniola, portugheza si latina in cadrul ordinului. In 1991 este trimis sa-si exercite profesia in Israel.    Azi traieste si profeseaza in Brazilia.  In 1998 a concesionat autorizatia unei firme braziliene, de a produce in numele sau preparatul pe baza de Aloe.  Asa naste povestea cu “Reteta cu aloe a parintelui Romano Zago” , preparata fidel cu formula originala si comercializata in numeroase tari.

In acelasi an se infiinteaza si Fundatia “Fra Romano Zago” , care in afara de faptul ca activeaza in campul solidarietatii si ajuta persoanele in dificultate, conduce o intensa activitate de promovare si cercetare privind proprietatile curative ale produselor naturale, intre care Aloea ocupa un loc central.

Reteta Parintelui Romano Zago este publicata in Revista “Terra Santa” si in alte reviste specializate.  Este inceputul notorietaii  fratelui francescan si al elixirului sau .  Intors in Brazilia in 1995, divulga ulterior reteta si incepe sa se dedice continuu experimentarii si tratarii celor mai gravi bolnavi si a celor fara nici o sansa.  Convins fiind de numeroasele vindecari extraordinare, aduna toate datele experimentelor sale in cartea “ O cancer tem cura   ( Cancerul se poate vindeca) .

Originea  retetei

Este in Israel cand Parintele Romano a elaborat reteta sa. Aloea, prezenta in cantitati mari in aceea regiune, este “materia prima” asupra careia isi concentreaza atentia.

Cunosteam deja aceasta planta, in Brazilia mama mea mi-o dadea ca si calmant, sau cand copil fiind , jucandu-ma, ma raneam sau pentru alte afectiuni fizice.  Dar pe atunci nu credeam ca o planta asa mica si raspandita ar putea avea o puterea tamaduitoare atat de mare

  Amestecand sucul de frunze de aloe cu miere si tuica, se obtine o compozitie cu proprietati curative extraordinare.

Ingredientele

Succesul special al retetei se datoreaza celor trei ingrediente. De ce tocmai acestea, ca mierea si alcoolul sa se combine cu proprietatile aloei ?  “Explicatia este simpla”  spune insusi parintele Romano . Si asa este : mierea ( neaparat naturala, netratata) are proprietati vehiculante, conduce substantele curative pana la receptorii cei mai ascunsi in organismul nostru permitand astfel preparatului sa-si exercite actiunea benefica. Cat priveste tuica, ea are o actiune vasodilatatoare, facilitand depurarea generala a organismului.  Sangele se poate astfel purifica, eliminand substantele toxice. De altfel, organismul uman nu ar fi in masura sa absoarba integral lichidul vascos ( aloina) fara ca acesta sa fie diluat cu un distilat.

 Cum se prepara reteta ?

    – 350 gr. frunze de Aloe Arborescens ( NU Aloe Vera Barbadensis) – ar fi cam 4-10 frunze, in functie de lungimea lor.

-500 gr. de miere naturala (netratata, nu poliflora)

        5-6 linguri cu tuica , whisky ( NU alcool, vin, lichioruri)

Pentru a fi mai siguri ca preparatul se mentine proaspat se poate face o cantitate mai mica  (la jumate sau la 1/3 din ingrediente) .

Planta sa aiba macar 4 ani si frunzele cca . 40 cm, dar puteti folosi si de la planta ceva mai tanara, cu frunze de cca. 20 cm .( crescuta in ambient nepoluat)

Recoltati frunzele, departe de soare (inainte de rasarit sau dupa apus)  si curatati-le de praf cu un penson. Evitand folosirea apei . ( daca planta este afara si a plouat, se recolteaza frunzele dupa 4-5 zile, dupa ce s-au uscat bine.)

(n.td : preparea sa se faca pe cat posibil intr-o incapere intunecoasa)

Cu un cutit taiati spinii de pe margine si eventualele imperfectiuni ( partile uscate, puncte negre, etc, fara sa taiati din planta)   Se pun in blender bucatile de aloe cu mierea si tuica si se amesteca.    Se obtine o pasta cremoasa cca 850gr. ce se pune in borcane (e de preferat mai multe mici decat intreaga cantitate in unul)  de sticla inchise la culoare si pastrate in frigider.

Inainte de asumare, se agita , apoi se ia cate o lingura de 3 ori pe zi, inainte de masa (intre 30 min si 15 min)  ( de preferat intr-un loc intunecos) . Dupa terminarea cantitatii de 850 gr. de preparat se face o pauza, apoi dupa cateva zile se poate continua. Se recomanda sa se faca analizele inainte si dupa tratament pentru a vedea rezultatele.

Se recomanda sa se bea multa apa pe durata tratamentului, pe stomacul gol.

In ceea ce priveste reactiile ce pot aparea, nu trebuie sa va speriati. Ele reprezinta efectul eliminarii de toxine, eliberarea organismului de acestea si cand aceste reactii apar ele au o durata limitata, de la 1 la 3 zile maxim. Pot aparea eruptii cutanate, diaree sau chiar voma : dar toate acestea indica ca sunteti pe calea cea buna si preparatul cu aloe isi face efectul.  Se poate asuma si ca terapie preventiva, pentru curatirea organismului.  Doar femeile insarcinate nu au voie sa asume aceast preparat.

Elixir  anti-cancer ?

Departe de noi intentia de a da sperante false celor bolnavi. Evident nu suntem medici si nu putem garanta in ce masura  aceasta reteta este eficienta in a trata cancerul. Nici cazurile raportate de parintele Romano nu sunt suficiente pentru o literatura stiintifica. Oricum ramane faptul ca aceasta reteta continua sa trezeasca interes si dezbateri.  Poate doar aceasta reteta singura, nu ajunge, dar in mod sigur nici protocoalele standard nu ajung : trebuie insotite de un stil de viata si o alimentatie sanatoasa.

 Ntd :  aveti grija sa fiti siguri ca folositi planta corecta. Continutul in substante curative este mult mai ridicat in Aloea arborescens decat in Aloea Vera .                   Iata cateva fotografii pentru a vedea diferenta intre ele.

 aloe vera                                                  aloe arborescens

   Risultati immagini per aloe arborescens -immaginialoe vera cover

                                            Risultati immagini per aloe arborescens -immagini

                                 Traducere de,

                                            Mihaela Fidiuc