Informatii Cenzurate

Dincolo de adevarul oficial

Vivisectia

Articol preluat de pe site-ul

  http://informazionenonautorizzata.blogspot.com/2010/05/le-menzogne-di-big-pharma.html

Big Pharma este cartelul ce reuneste toate cele mai mari multinationale farmaceutice, altfel spus puternica lobby ce detine monopolul tratamentelor pentru Sanatatea(boala) noastra.

            Rezulta deci ca tocmai “bolile” ce lovesc populatia, in special cele mai teribile, constituie sursa castigurilor sale. Pentru Big Pharma deci, bolile cronice reprezinta o adevarata “mana cereasca”caci , dupa cum se si declara de catre Corporatii,scopul lor nu consta in ajutorarea aproapelui, ci in incasarea profiturilor. In consecinta, pentru multinationale, a produce un medicament cu costuri mici care sa aiba un real efect in mod definitiv, nu reprezinta o buna investitie. Intr-adevar maximul profit se realizeaza vanzand medicamente cu multe efecte colaterale (sau mai bine zis: amelioreaza o patologie creand altele in acelasi timp) si putine (sau deloc) beneficii reale. In aceasta ordine de idei toate produsele naturale (nefiind brevetabile) ce poseda excelente proprietati terapeutice, fara sa aiba in acelasi timp periculoase contra-indicatii, nu vor fi niciodata obiect de studiu, fiind chiar pe “lista neagra”, ca cei mai periculosi inamici ai industiei farmaceutice. Pentru un medicament ce este lansat pe piata si declarat ca eficace, marile case farmaceutice au la dispozitie multe moduri prin care sa ne faca sa credem ca acel medicament este util si necesar, chiar si atunci cand de fapt nu este asa. Una din aceste metode este vivisectia, o practica scandaloasa si inca mult utilizata in prezent datorita faptului ca este un subiect tabù pentru mass-media si alte institutii de profil, care protejeza in acest fel puternica lobby farmaceutica- pe care o putem denumi in mod legitim :” industria raului”.


Un cercetator stiintific expert in materie, dr. Massimo Tettamanti, scrie : “ Nu stiu daca din egoism, frica sau inconstienta, multe persoane, chiar daca habar nu au nimic despre acest subiect, continua sa repete fraze ca : …nu se poate fara vivisectie, caci este necesara pentru a ajuta la alinarea suferintelor omului,….altfel cum s-ar putea testa medicamentele si alte produse? “ Oricine poate sa faca aceasta experienta intreband diverse persoane in legatura cu opinia lor despre necesitatea vivisectiei. Veti vedea ca marea majoritate, chiar daca recunosc ca este o practica teribila, considera totusi ca este necesara, din frica (nefondata de altfel) de a nu ramane fara medicamente. Aceasta opinie este rezultatul propagandei facuta de Big Pharma, sau mai exact ceea ce ne-a facut ea sa credem. Intr-adevar masele, di cauza constantei dezinformari ce inconjoara acest subiect ignora aproape complet dezastrele cauzate de farmacologia moderna, cum ignora de altfel si faptul ca multi renumiti cercetatori si medici au inceput sa denunte in mod public inutilitatea, daca nu chiar periculozitatea majoritatii “medicamentelor” aprobate ca urmare a experimentarii pe animale si vivsectiei. Ca dovada, iata ce declara prof. Silvio Garattini, celebru farmacist cercetator care de ani de zile sustine validitatea vvisectiei si care conduce Institutul Mario Negri din Milano, intr-un interviu acordat ziaristului Roberto Gervaso ( in cotidianul “Messaggero” , 30 oct.2005, pag 13)

I : E adevarat ca medicamentele utile nu sunt mai mult de cateva zeci?

R: Da, in practica clinica curenta, sunt doar cateva zeci.

I : Si in cea specializata ?

R: Probabil ceva mai putin de o suta

I : Care ?

R : Medicamentele cardivasculare, pentru sisitemul nervos central, gastrointestinale si antibioticele.

I : Si medicamentele ETICE (n.td: cele cu reteta) de larg consum?

R: Aceleasi

I: Medicamentele cele mai “salvatoare” ?

R : Vaccinurile

I: Cele de care se face abuz?

R: Cele pentru afectiuni psihice

I: Cele care produc cele mai multe efecte colaterale?

R: Antitumoralele

I: Medicamentele cele mai inovative?

R: Foarte putine.

I: Cum se verifica?

R: In timp

I: Sunt in crestere sai in scadere?

R: In continua scadere. In USA, in 11 ani, din 1992 – 2003 s-au redus de la 30 la 11

I: De ce medicamentele antitumorale sunt atat de toxice?

R: Deoarece nu actioneaza numai asupra celulelor tumorale ci si asupra celor sanatoase

I: Riscurile analgezicelor?

R: Daune renale

I: A celor antiinflamatorii ?

R: Daune renale si provocarea de sangerari la nivel gastrointestinal                                       I: Medicamentele care provoaca cel mai mult alergii?

R: Depinde de sensibiliatatea fiecaruia.

I: Suplimentele minerale si vitaminice suplimenteaza intr-adevar?                                       R:Suplimenteaza profitul caselor producatoare.

I: Care sunt cele ce induc cel mai usor efectul placebo?

R: Suplimentele alimentare .

I: Cate pastile se consuma in fiecare an in Italia ?

R: 1,5 miliarde cutii. Plus un numar neprecizat de produse ale medicinei alternative.

I: In medie, cate medicamente active sau inutile, consuma fiecare italian?

R: Circa 26 de cutii pe an. SERVICIUL SANITAR NATIONAL CHELTUIE 42 MILIOANE DE EURO PE ZI

I: Si cati pacienti sunt?

R: 15 milioane.

I: De ce medicii prescriu cu atata usurinta medicamentele?

R: ESTE MULT MAI USOR SA PRESCRII DECAT SA CONSUMI TIMP ASCULTAND PACIENTII

I: Medicamentele costa prea mult sau au pretul just?                                                               R: Prea mult .

Din acest fascicol al interviului, aflam deci ca, numai in Italia medicamentele reprezinta o enorma afacere de 42 milioane pe zi si ca, din circa 8500 de medicamente disponibile pe piata doar in jur de 100 sunt cu adevarat eficace !

Deci daca, conform declaratiilor unuia din cei mai importanti experti italiani in vivisectie, majoritatea covarsitoare a medicamentelor aprobate de ministerul sanatatii

(pe baza vivisectiilor) este absolut inutila , inseamna ca testele pe animale nu ofera nici o reala garantie asupra eficientei lor la om. In consecinta vivisectia serveste ca mijloc de asigurare a aprobarii si vanzarii a unei enorme cantitati de noi medicamente inutile si daunatoare, cu alte cuvinte serveste la ingrosarea buzunarelor lui Big Pharma pe pielea noastra si pe aceea a animalelor.

Exista in realitate metode de cercetare alternative vivisectiei, si functioneaza chiar mai bine, in sensul ca ofera majore garantii de eficacitate asupra omului.                      

Big Pharma, neavand nici un interes real in legatura cu sanatatea publica, are multa grija sa nu foloseasca tehnologia de ultima generatie in domeniul experimentarii, stiind ca folosirea acesteia ar reduce in mod drastic castigurile sale. Acestea fiind spuse, vivisectia nu numai ca se releva a fi inutila si cruda dar, in mod paradoxal este si foarte costisitoare : mentinerea crescatoriilor costa foarte scump, ca exemplu: un Beagle de laborator ( caine de talie mica) costa cam 400-500 euro. Considerand apoi ca numai in Italia se folosesc ( pentru a nu spune ca sunt torturati si masacrati) pentru experimentatii circa 3 milioane de animale de laborator, nu este dificil sa se faca “contul” ce intra in buzunarul lui Big Pharma                                                           

De altfel, mentinerea unor costuri ridicate de cercetare are un scop bine precizat, monopolizarea productiei de medicamente in mainile marilor Corporatii(Big Pharma) fiind singurele ce-si pot permite sustinerea de astfel de sume. De aceea este necesar sa repetam ca singurul si realul motiv pentru care se mai utilizeaza un astfel de instrument barbar si primitiv ca vivisectia, este faptul ca aceasta permite aprobarea unor medicamente excesiv de scumpe si inutile. Pentru acest motiv se trateaza ca fiind unul din subiectele tabù cel mai bine cenzurat de catre marile canale de informatie care nu indraznesc sa “ calce pe picior” una dintre cele mai puternice lobby .           

     Si pentru a avea o idee mai precisa de cat de influenta poate fi Big Pharma asupra politicii, este destul sa amintim ca industria farmaceutica, dupa clasificarea facuta de cunoscuta revista “Forbes”, troneaza impreuna cu sectorul petrolier pe primele locuri in elita Corporatiilor celor mai profitabile din lume.

Traducere de Mihaela Fidiuc